Menjen mindenki a Pecsába – ingyen buliznak a zárófesztiválon

// 2015-09-15

Idén ősszel harminc legendás év után bezárja kapuit a Petőfi Csarnok. Szeptember 17. és 20. között több mint harminc koncerttel búcsúzhatunk a legendás helyszíntől a Pecsa melletti Napozóréten. Az esemény, a Pe-csa Zárófesztivál a magyar popszakma nem kisebb neveit csábította vissza a színpadra, mint az Exotic és a Z’Zi Labor. Megvannak a párosnapijegy-nyertesek.

Középen Janicsák István

Az elmúlt évek csöndje után szeptember huszadikán, vasárnap igazi unikum lesz mind a Z’Zi Labor, mind az Exotic koncertje, melyet a Petőfi Csarnok búcsúztatására rendezett négynapos fesztivál zárónapján adnak. Janicsák István a Koncertblognak elmesélte, hogy 1986-ban a Pecsában indult a karrierjük, és az eddigi legutolsó koncertjük is itt volt, 2008-ban.

“A Z’Zi Labor sorsdöntő pillanatokat élt meg ezen a helyen, és a búcsúval elérkezett számunkra az a pillanat, hogy ismét kiálljunk a közönség elé. Nagy öröm számomra, hogy a teljes Veresegyházi Asszonykórus kíséretében tehetem meg mindezt” – meséli a zenekar frontembere, aki a nyolc asszony csokrában vasárnap bizonyára ismét rápendít minden idők egyik legnagyobb slágerére, a nemzetközi sikereket is megélt Honky Tonk Womanre.

A Pecsa búcsú azonban számukra is csak a folytatás kezdete lesz, ahogyan a szintén hamarosan a harmincadik évfordulóját ünnepelő Exoticnak is, melyet az elmúlt két és fél évben egyáltalán nem láthattunk semmilyen színpadon. “A Pe-csa Zárófesztivál volt az a felkérés, mely egyöntetűen megmozgatott minket, mindannyian egyből igent mondtunk rá” – meséli Sipos F. Tamás énekes, aki azt is elárulta, hogy a legnagyobb slágereik, mint a Trabant, a Bányászdal vagy a Tizedes mellett olyan dalokat is elővesznek, melyek soha nem jelentek meg korábban.

Sipos F. Tamás az Origo Life.hu-jának ad interjút

A két nagy visszatérő mellett szeptember tizennyolcadikán, pénteken koncertet ad a szintén kivételes alkalmakor koncertező Skorpió is, ezúttal a gitároslegenda Tátrai Tiborral kiegészülve. A fesztivált stílusosan a Karthago koncertje zárja, hiszen annak idején velük nyitott a Petőfi Csarnok. Szeptember tizenhetedikén, a csütörtöki nyitónapon pedig hazánk elsőszámú rock’n’roll-bulizenekara, a Beatrice csap a húrok közé.

Szeptember tizenhetedike, csütörtök és huszadika, vasárnap között fellép még többek között a Fáraó (csütörtökön este hatkor), a Moby Dick (szintén csütörtökön, háromnegyed nyolc előtt), a Takáts Tamás Blues Band (péntek délután fél öt), a Lord (pénteken este hét után tíz perccel), az Unisex (szombaton délután fél három előtt), az Auróra (az Unisex után, fél négy utáni kezdéssel), a Napoleon Boulevard (szombaton ötkor), a debreceni P.Box (pénteken fél hét előtt), Vörös István a Prognózisból (a P.Box után, fél nyolc után tíz perccel), Deák Bill Gyula (szombaton este kilenckor), a Bulldózer (vasárnap délután kettő előtt), a Sing Sing (vasárnap háromkor), a B52 Varga Miklóssal és Vikidál Gyulával (vasárnap öt és este fél hét között), Török Ádám és a Mini (vasárnap nyolc előtt tíz perccel) – összesen mintegy harminc zenekar. Extraként péntek este-éjszaka (tizenegytől) ismét lesz a tizenkét évig sikeres futó Pecsa-programsorozat, a Fantasztikus házibuli az Old Boys együttessel, illetve vasárnap még lézershow ist kerekítenek a szervezők.

A négynapos bérlet tizenkétezer forint, a hétvégi, szombatra és vasárnapra érvényes pedig nyolcezerbe kerül. A csütörtöki napijegy háromezer-ötszáz, a többi napra pedig négyezer-ötszáz forint. Részletes és teljes program itt található. Nálunk meg a napijegyek ingyen:

Nyertesek

Hogyan idézi föl Szigeti Ferenc, a Karthago gitárosa és zenekarvezetője a Pecsa 1985-ös nyitását? (Segítség múlt heti hírünkben, a helyes válasz: “A Karthago számára a ’85-ös Pecsa-nyitókoncert két ok miatt is nagyon emlékezetes volt. Egyfelől akkor és ott ért véget a zenekar World Tour ’85 turnéja. Másfelől a bandának ez volt az utolsó koncertje, egy hosszabb leállás előtt. Később, 1990-ben a Pecsa ötéves jubileumi nagykoncertje volt az az ominózus koncert, ahol – akkoriban elsőként Magyarországon – újra összeállt egy legendás rockbanda. Ez volt az a Karthago-koncert, amely minden idők legnagyobb nézőszámát hozta a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán.”)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu-ra vártuk csütörtökön délután háromig Pecsa tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül öt nyertest választottunk: Ábrahám Józsefet, Hortváth Tivadart, Hugerth Andreát, Pálosy Angélát, Szoboszlay Ágnest, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a Pe-csa Zárófesztivál általuk kiválasztott napjára. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a fesztiválra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!