Megtolná a kormány a fesztiválokat, csak legyen valami

// 2020-04-11

A Magyar Turisztikai Ügynökség Soundcloudján (merthogy ilyenjük is van!) jelent meg vezérigazgatói podcast-interjú, amiből következtethetünk, hogy milyen esélyei vannak az idei fesztiválszezonnak.

Nos, ha a nagy fesztiválokat nézzük, azoknak nem sok, a kicsiknek viszont még lehet. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) alapvető javaslata az, hogy a szervezők csak magyar fellépőkben gondolkodjanak. Már csak azért is, mert a nemzetközi sztárok úgysem fognak eljönni.

Az ügynökség ezekhez a csak hazai fellépős fesztiválokhoz jelentős, az eddigi fesztiváltámogatásoknál nagyságrendekkel nagyobb támogatásokat tervez szétosztani – már a ha a járványügyi helyzet is úgy alakul, hogy egyáltalán lehetséges lesz fesztiválokon csoportosolnia az embereknek. Az interjúban Guller Zoltán vezérigazgató leszögezte, hogy ehhez rendelkezésre fog állni a pénz, a javaslataik bekerültek a kormány bejelentette gazdaságélénkítő csomagjába. Hangsúlyozza, hogy mindez nemcsak a turizmus felpörgetése miatt lesz fontos, hanem a fellépések nélkül maradt művészek számára is hatalmas segítség.

Itt a teljes interjú:


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Fesztiválszervezős beszélgetés: