Megmenekült Dobrády Ákos és a TNT – lesz dupla születésnapi nagykoncert

// 2015-09-24

Túlélte az idén országos turnéval visszatérő TNT az augusztus közepi apokaliptikus vihart, mely rajta kívül a Dürer Stúdióban berendezkedő több tucat zenekart sújtott, százmilliós kárt okozva a hazai popéletnek. Szerencsére semmi akadálya hát a Track Terrace-os dupla születésnapi nagykoncertnek és az erre kiírt nyereményjátékunknak, melynek immár megvannak a nyertesei.

Dobrády Ákos és a megmentett zongora

Másod-, harmad- vagy ki tudja, hányadik virágzását éli a kilencvenes évek popzenéje Magyarországon, melyek közül leginkább időtállónak és – nem túlzás – leigényesebbnek a TNT bizonyul. Nem csoda, hogy a nyárközepi Budapest Park-os nagykoncertet kvázi meg kell ismételni a szabadtéri buliszezon végén, ezúttal dupla születésnap jegyében, ugyanis az együttes húsz-, mig a két tag épp most negyvenéves. A helyszín ezúttal a Duna másik oldala, Zöld Pardon-utód Track Terrace.

Dobrády Ákos, a frontember így nyilatkozott a Koncertblognak: “A Vissza a jövőbe elnevezésű turnéval egész nyáron jártuk az országot. Sok helyen nézőcsúcsot döntöttünk, fergeteges hangulatú koncerteken vagyunk túl. Most ezt a csodálatos nyarat szeretnénk megkoronázni Budapesten ezzel a hatalmas bulival.”

Inti sem fogta vissza magát, mikor bekapcsolódott videocsetes konferenciabeszélgetésünkbe: “Már korábban eldöntöttük, hogy a negyvenedik szülinapunkat – ami egybeesik az együttes huszadik jubileumi évével – szeretnénk a közönségünkkel is megünnepelni. Boldogok vagyunk, hogy ez szombaton megvalósul. Ráadásul nagyon úgy tűnik, ismét teltház előtt léphetünk színpadra.”

Inti veri a dobot

Ákos elmondta még, hogy épp most végzik az utolsó simításokat a próbateremben, ami szerencsére mégis megúszta az augusztus közepén Budapestre lecsapó apokaliptikus vihart, minek következtében a Dürer Stúdióban tanyázó rengeteg élvonalbeli zenekar szenvedett komoly károkat. Ákosék például tizenöt liter vízet mertek ki a zongorájukból, ami csodával határos módon mégis működőképes, így látható és hallható lesz a Track Terrace-on is.

“A koncertműsor lényegében nem változik, nem lenne szerencsés a nyáron bejátszott műsort teljesen felborítani. De lesz újdonság is! A Vissza a jövőbe repertoárjában nem szereplő  TNT-dalokból a közönségünk kettő újat beszavazhatott, emellett készülünk még meglepetésekkel is” – mesélte Ákos. Inti rögtön hozzátette – biztosítva mindenkit, hogy nem érdemes félni (lásd még bolond, aki sír) az időjárástól; az elmúlt hetekben már annyiszor beharangozták az időjárás-jelentők, hogy itt az ősz, de aztán mindig csak itt maradt a nyár -, hogy mindez “csak szombaton derül ki, közvetlen az ég után, Holle anyóval minden ledumálva.

Ilyen is volt – lánykérés a színpadon a júliusi Park-koncerten

A koncert előtti kapunyitás szombaton este hatkor, majd hétkor keveredik a pult mögé dj Dominique, aki egyben az est házigazdája, és nyolckor kezd a TNT. Az earlybird-jegyek már elfogytak, akárcsak az egyes kategóriájú elővételesek is, már csak kettes van kétezer-ötszázért, a helyszínen pedig háromezer forintba kerül majd egy belépő.

Játék és nyertesek

Mit tippelt Ákos júliusi nagyinterjúnkban, melyik korosztályból lesznek a legtöbben a parkos koncertjükön? (Segítség a cikk elején, a helyes válasz: harminc-pluszosok.)

A megfejtéseket szombaton délután háromig vártuk a jatek@koncertblog.hu-ra TNT2 tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül öt nyertest választottunk: Legendi Andreát, Molnár Zsoltot, Paul Károlyt, Skerlecz Anitát és Vörös Kingát, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a szombat esti 20&40 Évadzáró Születésnapi Nagykoncertre, a Track Terrace-ra. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!