Még nem zárt be a pesti éjszaka – heti koncertajánló

// 2011-01-27

Erre a hétre is helyre programokat találtunk a pesti klubok műsorát böngészve.  A londoni hiphopos Foreign Beggarstól Péterfy Borin, a Romano Dromon és a Vidámparkon keresztül egészen a Deák Bill Blues Bandig terjed a skála. A két héttel ezelőtti tragédia kapcsán meg az derült ki, hogy West-Balkán néven soha többé nem nyílik szórakozóhely a városban.

Péterfy Boriék háromszor

Újra csütörtök van, itt az ideje, hogy koncerteket ajánljunk a következő hét napra. Mindjárt ma este irány az A38, ahol a londoni hiphop- és grime-csapat, a Foreign Beggars tolja a szöveget dj-s és beatboxos zenei aláfestéssel, este 10-től. A koncert után könnyen dubstepbe hajolhat a buli dj Cadik és mc Zeek, valamint Wondawulf, azaz Csodafarkas jóvoltából. Játszik még a helyi rezidens Bergi (Berger Dalma bátyja), illetve  Pryus & Krueger a Ninja Breakstől. Ugyancsak csütörtök este, de már héttől a Janis Joplin Emlékzenekar játssza a blues-királynő emlékezetes számait a Hunyadi téri Rockrandevúban.

Erre a hétre is helyre programokat találtunk a pesti klubok műsorát böngészve.  A londoni hihopos Foreign Beggarstól, Péterfy Borin, a Romano Dromon és a Vidámparkon keresztül egészen Deák Bill Blues Bandig terjed a skála. A két héttel ezelőtti tragédia kapcsán meg az derült ki, hogy West Balkán néven soha többé nem nyílik szórakozóhely a városban.
Újra csütörtök van, itt az ideje, hogy ismét koncerteket ajánljunk a jövő hétre. Mindjárt ma este irány az A38. Ott a londoni hiphop és grime csapat a Foreign Beggars tolja a szöveget dj-s és beatboxos zenei aláfestéssel este 10-től.  A koncert után könnyen dubstepbe hajolhat a buli dj Cadik és Mc Zeek, Wondawulf, azaz Csodafarkas jóvoltából, játszik még a helyi rezidens Bergi (Berger Dalma bátyja) és Pryus & Krueger a Ninja Breakstől. Ugyancsak csütörtök este, de már héttől a Janis Joplin Emlékzenekar játssza a blues-királynő emlékezetes számait a Hunyadi téri Rockrandevúban.
Péntekre megint az A38-at ajánlhatjuk, ahol elvileg 8-kor kezd Péterfy Bori és a Love Band (szombaton is övék a hajó színpada, de csak este 9-től).  9-kor indul Deák téri Gödörben a délkelet-európai folkot elektronikus ritmusok közé záró Balkan Beats sorozat újabb etapja, ahol az autentikus cigány muzsikusokból álló Romano Drom zenekar után dj Malaka és a berlini dj Soko csujjogat a pultból. A Dürer Kertben ez alatt a mostanában Vágtázó Életerő névre átkeresztelt Halott Kémek zúzzák, előttük pedig a jóval fiatalabb évjáratot képviselő invenciózus metál banda, az Isten Háta Mögött izzítja a hangulatot.
A nemzet egykori csótánya celebként sem feledkezik meg a gyökereiről. Nagy Feró és a Beatrice szombat este kilenctől a Fehérvári úti Club 202-ben bizonyítaná, hogy a rock and rollból nem lehet kiöregedni.  Mialatt a Tűzoltó utcai Tündérgyárban egy darwave banda, a Nulladik Változat és vagy ezer az undergroundban terjedő sztori hőse, Őz Zsolt és a ’90-esek elejének kultcsapata a Vidámpark játszik. Vasárnap már harmadik estjüket gyűrik az A38-on Péterfy Boriék este kilenctől, míg a Gödörben még mindig ethno szól, ezúttal a LesRom dzsesz, blues és rumba elemekkel fölütött cigány muzsikája.
Hétfőn a Nagymező utcai Instantban az Anselmo Crew afro és balkáni dallamokkal operáló elektronikus tánczenéje hallható.  Ugyancsak a jövő hét első napján ünnepli huszadik születésnapját Gönczi Gábor zenekara a Smile, ez alkalomból hozták össze a Dívák Estjét a Művészetek Palotájába, Moór Bernadett, Balássy Betty, Szatmári Orsi, Somorjai Ilona, Ambrus Rita és Farkas Zsófi, valamint a Budapest Jazz Orchestra és a Madách Színház Tánckarának közreműködésével.
Kedden este 9-től Deák Bill Gyula Blues Bandjével hangol a február 11-ei és 12-ei Hobo Blues Band búcsúkoncertekre, sőt két hét után kinyit a Corvintető is az Irie Maffia Sound System reggae estjével.  Szerdán a Dürer Kert Mű-hely sorozatában az SMárton Trió játszik, utána pedig szokás szerint szabad jammelés következik.Erre a hétre is helyre programokat találtunk a pesti klubok műsorát böngészve.  A londoni hihopos Foreign Beggarstól, Péterfy Borin, a Romano Dromon és a Vidámparkon keresztül egészen Deák Bill Blues Bandig terjed a skála. A két héttel ezelőtti tragédia kapcsán meg az derült ki, hogy West Balkán néven soha többé nem nyílik szórakozóhely a városban.Újra csütörtök van, itt az ideje, hogy ismét koncerteket ajánljunk a jövő hétre. Mindjárt ma este irány az A38. Ott a londoni hiphop és grime csapat a Foreign Beggars tolja a szöveget dj-s és beatboxos zenei aláfestéssel este 10-től.  A koncert után könnyen dubstepbe hajolhat a buli dj Cadik és Mc Zeek, Wondawulf, azaz Csodafarkas jóvoltából, játszik még a helyi rezidens Bergi (Berger Dalma bátyja) és Pryus & Krueger a Ninja Breakstől. Ugyancsak csütörtök este, de már héttől a Janis Joplin Emlékzenekar játssza a blues-királynő emlékezetes számait a Hunyadi téri Rockrandevúban.

Péntekre megint az A38-at ajánlhatjuk: elvileg 8-kor kezdi Péterfy Bori és a Love Band csendes-ülős koncertjét (szombaton is övék a hajó színpada egy táncos változattal, de csak este 9-től).  9-kor indul a Deák téri Gödörben a délkelet-európai folkot elektronikus ritmusok közé záró Balkan Beats sorozat újabb etapja, melyen az autentikus cigány muzsikusokból álló Romano Drom zenekar után dj Malaka és a berlini dj Soko csujjogat a pultból. A Dürer Kertben ez alatt a mostanában Vágtázó Életerő névre átkeresztelt Halott Kémek zúzzák, előttük pedig a jóval fiatalabb évjáratot képviselő invenciózus metálbanda, az Isten Háta Mögött izzítja a hangulatot.

A nemzet egykori csótánya celebként sem feledkezik meg  gyökereiről. Nagy Feró és a Beatrice szombat este kilenctől a Fehérvári úti Club 202-ben bizonyítaná, hogy a rockandrollból nem lehet kiöregedni. Ezalatt a Tűzoltó utcai Tündérgyárban egy darkwave-banda, a Nulladik Változat és vagy ezer, az undergroundban terjedő sztori hőse, Őz Zsolt és ’90-es évek eleji kultcsapata, a Vidámpark játszik.

Vasárnap már harmadik estjüket gyűrik az A38-on Péterfy Boriék este kilenctől, míg a Gödörben még mindig ethno szól, ezúttal a LesRom dzsessz-, blues- és rumbaelemekkel fölütött cigány muzsikája.

Hétfőn a Nagymező utcai Instantban az Anselmo Crew afro és balkáni dallamokkal operáló elektronikus tánczenéje hallható. Ugyancsak a jövő hét első napján ünnepli a MűPában 20. születésnapját Gönczi Gábor zenekara, a Smile. Ez alkalomból hozták össze a Dívák Estjét a Művészetek Palotájába, Moór Bernadett, Balássy Betty, Szatmári Orsi, Somorjai Ilona, Ambrus Rita és Farkas Zsófi, valamint a Budapest Jazz Orchestra és a Madách Színház Tánckara közreműködésével.

Kedd este 9-től Deák Bill Gyula Blues Bandjével hangol a február 11-ei és 12-ei Hobo Blues Band-búcsúkoncertekre az Old Man’s-ben, sőt két hét után kinyit a Corvin-tető is az Irie Maffia Sound System reggae-estjével.  Szerdán a Dürer Kert Mű-hely sorozatában az SMárton Trió játszik, utána pedig szokás szerint szabad jammelés következik.

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)