Még mindig a klubokban

// 2010-03-11

A múlt heti koncertdömping után erre a hétre jóval kevesebb esemény maradt rockvonalon. Az egyeduralkodó a Dürer-kert és a Vörös, illetve a Kék Yuk, ahol két-két húsos felhozatalú fesztivál is lesz ezen a hétvégén, és ezzel gyakorlatilag ki is merül a koncertnaptár ezekre a napokra.

 

Pénteken az ifjú reménység Solution zenekar lemezbemutatóját élvezhetik végig ingyér’ a Dürerben a drága rokkerek. A Chronic Symptoms című, debütáló Solution anyag dalai mellett olyan zenekarok is fellépének, mint a Wrong Side Of The Wall, az egykori Superbutt és Black Out tagokat is felvonultató Synchronring, az Aando, az AWS és a Poison Of Marvel. Ugyanezen a napon az egybenyitott Vörös és Kék Yukban játszik a lakótelep metált toló M.W.S., olyan legendás punkzenekarok kíséretében, mint az Auróra vagy a Homár Laci klasszikust elkövető Rózsaszín Pitbull.

 

Szombaton a Kék Yukban tobzódhatnak a szigorú zenék kedvelői, a Broo-Tall fesztivál keretében játszik Magyarország elsőszámú matekmetál-zenekara, a Watch My Dying, mellette pedig fellép a Sunday Fury, a Stiff Bastard, a Conan’s First Date a Silent Slip és a francia Housebound is, akik itthon vették fel nemcsak az első, de a nemsoká megjelenő második albumukat is. A Dürer-kertbe pedig vasárnap a kevésbé szigorú, de azért rokkos-gitáros dolgok kedvelői menjenek le szépen, itt ugyanis az Óriás és a Fish! játszik.