Majomkodik, majd sötétségbe szippant – megvannak az Electronic Beats-nyertesek

// 2012-09-10

Nagy durranást ígér a Telekom party- és fesztiválsorozata, az Electronic Beats (EB) idei kiadású fesztiválja. A tavaly októberi teltházas siker után idén is olyan előadókat sorakoztatnak föl az NVC szervezte bulin, akiket egyébként a hazai közönség nem láthat gyakran. Fellép a Modeselektor, Nicolas Jaar, a Junior Boys, a Mostly Robot, illetve a Volkova Sisters. Az egynapos fesztivál szeptember 13-án, csütörtökön lesz a Millenáris Teátrumban – jegynyertesek a cikk alján.

Minden további mellébeszélés nélkül bemutatjuk a fellépőket, és ha tetszik a felhozatal, ne fogd vissza magad, játssz velünk az ingyenjegyekért – belépő-nyereményjáték az ajánló végén!

Modeselektor

A berlini technoduó már fellépett hazai színpadon; eredeti felállásban is és az Apparattal közös projektjükkel, a Moderattal is. Most éppen új lemezüket hozzák el nekünk, a Monkeytown-t, mely harmadik a sorban. Már a lemez címe is sugallja, hogy a csapat nem megy a szomszédba, ha hülyülni kell, de van másik oldaluk is; Monkeytown és 50 Weapons kiadójukon keresztül jobbnál jobb fiatal tehetségek tánczenéit ismertetik meg a közönséggel. Az EB-re live-produkcióval érkeznek.

Nicolas Jaar

A chilei származású fenegyerek először jön Magyarországra, és bár még fiatal a szakmában, a közönség már nagyon várja. Igazán a tavalyi Space Is Only Noise című első stúdióalbumával robbant be a köztudatba. Az albumon a huszonkét éves producer átrendezte techno határait és műfaji keresztezéseit, tehetségének és műfaji megközelítésének köszönhetően igazán egyedi előadó az elektronikus tánczenei palettán. Ő is élőben nyomja majd a Millenárison. 

Junior Boys

A kanadai elektronikuspop-duónak tavaly jött ki új lemeze, az It’s All True, melyen Jeremy Greenspan és Matt Didemus kibontakoztatja eklektikus zenei műfajkavalkádját, melyről nem túlzás leírni, hogy pulzáló, élettel teli, és igencsak csábító hangzásvilág. Élőperformanszaik során pedig a srácok még inkább odateszik magukat.

Mostly Robot

A csapat nagyon friss, idén alakult, ám a tagjai már mind elismert előadók a saját területükön. Az ilyet mostanság szupergrup nevezeik, melynek tagja Jamie Lidell soul-énekes, a lemezlovas Shiftee, a kísérleti elektronika felöl érkező Tim Exile, a billentyűs Mr. Jimmy és a kütyübűvész Jeremy Ellis. Együtt a csapat a színpadon élőzenei kísérletezést folytat, improvizációs stílusban melyet a Pfadfinderei dizájncsapat vizuális elemei fognak látványosabbá tenni.

Volkova Sisters

A hazai elektronikus minimált előadó csapat egyre ismertebbé válik nemzetközi szinteken is, előadásaik és videoklipeik is ehhez méltó profizmusra vallanak, nem véletlen tehát az EB-meghívás. A Volkova Sisters három tagja, a több zenekart is megszólaltató Berger Dalma énekesnő, Sándor Dániel hangmérnök és Kovács Gergely gitáros úgy tudnak együtt dolgozni, hogy a legkreatívabb ötleteket tudják kihozni magukból. Ennek eredményeképp zenéjük összhangban van életükkel, dalaik hipnotizáló erejűek, sötétségbe szippantó hatásuk van, az érzékeny közönség azonnal ráhangolódik.

Az élőprodukciók után a tavalyi Electronic Beats fesztiválon már nagy sikert arató dj Crimson, az Ikz lemezlovasduó egyik tagja gondoskodik ismét a hajnalig tartó buliért és táncért. Kapunyitás este nyolckor, a pontos helyszín a Millenáris-Teátrum, belépő elővételben háromezer-ötszáz forint, a helyszínen egy ezressel több.

Aki viszont szeretne ingyen menni, velünk játszott:

Melyik szigetországból érkezett fellépő a tavaly októberi, szintén NVC-szervezésű Electronic Beats Festivalra? Segítség korábbi ajánlónkban volt, a helyes válaszként pedig elfogadtuk Izlandot és Nagy-Britanniát.

A megfejtéseket csütörtökön délután háromig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre, EB tárggyal. A helyes megfejtést beküldők között két jegyet sorsoltunk ki az Electronic Beats Festivalra: Pintér Krisztiánnak és Salgó Andrásnak. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöljük, illetve e-mailben is értesíttük őket.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra