Loop Doctors és a Grammy-díjas Brandon Fields Egerben

// 2012-03-26

Tegnap, vasárnap Budapesten az Akvárium Klubban léptek föl, hétfőn pedig már Egerben osztják a zenét – a dzsesszt az elektronikus zenei formákkal ötvöző Loop Doctors a kétszeres Grammy-díjas szaxofonossal, Brandon Fields-szel lép föl a helyi Bartakovics Házban.

A két magyar zenész (Romhányi Áron, billentyűk, rap, megafon; Szendőfi Péter, dobok, octapad, szemplerek) alkotta duó azzal a Brandon Fields-szel koncertezik Budapest után Egerben, aki két Grammyt is kapott, és olyanokkal is turnézott már, mint George Benson, vagy az Earth Wind and Fire. Mivel Loop Doctors egyedül is ritkán lép föl, nemhogy egy ilyen kaliberű szaxissal, szóval, egri és környéki zenekedvelőknek úgyszólván kötelező a program.

Loop Doctors a ma divatos irányzatokat, például a drum’n’bass/jungle-t, breakbeatet, a nujazzt és a rapet gyúrja össze élőben az improvizatív dzsesszel. Zenéjükben rengeteg elektronikus effektet, szemplereket használnak, de a különleges hangzásokat mégis inkább akusztikus hangszereik természetes hangjainak variálásával érik el. Csakis saját zenéket játszanak – repertoárjuk ennek ellenére kicsit sem unalmas, hanem nagyon változatos és igencsak szélsőséges skálán mozog.

2006 augusztusában adták ki az első lemezüket, a világhírű basszusgitáros, Gary Willis közreműködésével készített a High Voltage-t. Az album 2008-ban Fonogram-díjas lett, az Év Hazai Jazz-albuma 2007 kategóriában.


Még ebben az évben jött a második lemez, a White Orange Black. Ez sem maradt sztárvendégzenész nélkül, aki ezúttal Szentpáli Roland zeneszerző és tubaművész volt. A Loop Doctorsszal való együttműködésben forradalmasított a tuba szerepét, basszusfunkciót és pedig szólisztikus szerepet is ellát.

A Loop-doktorok fellépései igazi zenei csemegék, tele meglepetésekkel és véget nem érő humorral, melyhez ráadásul az elektronikus zenében megszokott vj-s vizuális produkció jár.

Egerben március utolsó hétfőjén, 26-án lépnek föl a Bartakovics Béla Közösségi Házban, este nyolctól. A belépő ezerkétszáz forint. (És az Egriprogramok.hu-n még hétfő délután ötig belépőt is lehet nyerni.)

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)