Loomis Magyarországon oktat

// 2010-03-05

Jeff Loomis, a metálrajongók által – egyébként teljesen jogosan – rommá istenített Nevermore gitárosa áprilisban nem a zenekarával érkezik Magyarországra, hogy porrá riffelje mindenki agyát, hanem egy jóval speciálisabb okból. Az Engl erősítők, illetve a Schecter gitárok endorsereként, vagyis reklámembereként úgynevezett gitárklinikákat tart április másodikán a budapesti Wigwam klubban, illetve harmadikán, a debreceni Klinika moziban.

 

Az Amerikában divatos gitárklinika – angolul guitar clinic – igazából egy lefordíthatatlan kifejezés: nagyjából úgy néz ki, hogy az adott gitáros részletesen bemutatja a felszerelését, tart egy hosszabb demonstrációt az általa alkalmazott technikai fogásokból, majd a nézőknek is megadatik a lehetőség, hogy kérdésekkel zaklassák őket.

 

A hazai shreddereknek ez kiváló alkalom, hogy ellessenek egyet-kettőt Loomis legendás mutatványaiból, úgyhogy aki rettenetes mennyiségű, fénysebességgel eltekert gitárhanggal szeretné kényeztetni a testét, valamint kíváncsi egy ilyen meghatározó zenész technikai fogásaira, annak a megjelenés gyakorlatilag kötelező.