Játssz tovább – a magyar világsztár elmeséli az életét

// 2020-12-16

Világsztár blueserünk, Little G Weevil könyvben meséli a ragyogó életét, a könyvet pedig szerdán fél 6-kor mutatják be Pritz Péterrel.

Ilyen ez a Beale Street… Másnap próba, majd koncert a Hard Rock Caféban… Egész este irtó vicces hangulatban voltam, és ez nem akaródzott alábbhagyni. Amikor megálltunk a Union Avenue egyik benzinkútjánál, és Tene elment a mosdóba, ebben a tréfás hangulatban sétáltam be a kúton lévő boltba.
– Jó estééééééééééééét! Na, most akkor kiraboljuk ezt a kutat! – mondtam viccesen.
A golyóálló plexi mögött álló alak nem nevetett. Ellenben előkapott valami fekete izét, és átdugta a pénz kiadására szolgáló félkör alakú kis résen. Ha látnék is, jó lenne. Mi az? Hm. Az bizony eeeeeeeegy, az úgy néz kiiiiiiiiii, miiiiiint egy RÖVID CSÖVŰ PUSKA.
– Csak vicceltem, csak hülyéskedtem! – ordítok akkor már a padlón feküdve.

Little G Weevil aka Szűcs Gábor gitáros-énekes-zeneszerző-szövegíró-producer karrierje során húsz országban több mint kétezer koncertet adott, lemezeit általában a világ legjobb bluesalbumai közé sorolták. Élt Angliában és majd’ tizenöt évet az USA-ban, kalandos, drámai, sikeres, fordulatos életét – mint a fönti részletből is kitűnik – meglehetősen kötetlen beszélgetésben meséli el új könyvében.

Bemutatója szerda délután fél 6-tól lesz a Muzikumban, amin persze a közönség csak online “vehet részt”. Az egyórás program a Kossuth Klub szervezése, a szerzővel Pritz Péter műfordító-újságíró beszélget.


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




Otpor!