Letölthető Dead Can Dance-album és -koncert Budapesten!

// 2012-02-29

Tavaly újjáalakultak, aztán összeraktak néhány dalt, melyeket most le is lehet tölteni, itt a posztban. A Showtime Budapest jóvoltából pedig október 17-én koncerteznek a Papp László Budapest Sportarénában.



A Dead Can Dance 1981-ben, Ausztráliában alakult, de aztán hamar elköltöztek Nagy-Britanniába, és leszerződtek a 4AD kiadóhoz, ami meghozta számukra a komolyabb sikereket.  1998-ban, „tizenöt éves korában” oszlott föl a kultikus csapat, igaz, egy turnét bevállaltak még (jóval később, 2005-ben). Előtte pedig nemcsak koncerteken és lemezeken domborítottak, hanem A világok arca: Baraka és a Gladiátor filmek zenéjében is benne voltak. 

A múlt évig csak kósza híreket lehetett hallani arról, hogy Lisa Gerrard és Brendan Perry újra összerántja a csapatot, ami aztán meg is történt még 2011-ben. Elkezdtek fölvenni egy új lemeznyi anyagot is, mellyel a tervek szerint nyárra meg is lesznek, vagyis sanszosan az októberi budapesti koncertjükön már ez is hallható lesz.

Egyszer már jártak Magyarországon, de a ’96-os koncert élménye mára jócskán megkopott. A honlapjukra azonban kikerültek friss információk, melyek között szerepel az október 17-i, budapesti szeánsz is. Jegyek már kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban és az Eventim hálózatában.

Az új dalok innen tölthetőek le:


Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)