Lengyelország a Tűzoltó utcában – megvannak jegynyerőink a Polska Rulezre!

// 2011-03-22

Három napon keresztül. csütörtöktől szombatig (március 24-26.) a Polska Rulez minifeszttel ünnepli a lengyel-magyar barátságot az egyaránt Tűzoltó utcai Mappa klub, Blog Music és Tündérgyár. Az utóbbi két helyszínről koncerteket és más programokat közvetít élőben a Koncertblog az egész fesztivál alatt. A szervezők által felajánlott négy jegyet ki is sorsoltunk a feaztre, a nyertesek e poszt alján találják neveiket.

Talán még a krakkói főtér galambjai is a Polska Rulezre repülnek

2007 óta március 23. a lengyel-magyar barátság napja, ennek apropóján március 24-étől egy háromnapos kulturális fesztivált rendeznek a Tűzoltó utcában. A lengyel ízekkel például a Mappa Klubban ismerkedhetünk, ahol egy lengyel étterem üzemel a Polska Rulez ideje alatt.

A fesztivál nemcsak a két nemzet barátságát, de a tavasszal újra aktuális bringás életmódot is propagálja; föllép például egy polák biciklis zsiványbrigád is a szombat kora délután induló bringás programok keretében. A Warsawa Car Killers tagjai már a pénteki bulin is ott lesznek, így valószínűleg kissé másnaposan bemutatóznak.

Közvetítéseink pontos menetrendjét még nem láthatjuk előre, de az tuti, hogy a webes lehetőségek miatt tündérgyári és Blog Music-beli programok jöhetnek szóba. Csütörtök este 8-tól például a magyar We Are Rockstars kezd a Tündérgyárban, a hatvanas évekbeli beatet, a nyolcvanasok szintipopját és az indie-t ötvözve a zenében. Utánuk egy samplert birizgáló lengyel hiphop-fi, Burdello a rapper Estepével tolja a kiírás szerint este 10-től, éjféltől pedig indul a Füles Mackó-diszkó.

Ez alatt a Blog Musicban végig elektronika szól, 8-tól a lengyel-magyar Elektro Moon Vision legjobb videoart-munkáiból és vizuális performanszaiból látható egy válogatás, tíztől pedig a Budapest Breakbeat speciális partyja következik.

Pénteken a Tündérgyárban a magyar Aznap koncertjével indul a műsor este 7-kor, utána a lengyel Manu Chaoként ünnepelt Akurat zenéje szól 10-től. A Füles Mackó-diszkó előtt pedig a Nobucki játszik, éjfél előtt fél órával kezd elvileg.

A Blogban 7-től a Se-Ma-For rajzfilmjei közül vetítenek. A lengyel animációs cég nevéhez olyan kultikus rajzfilmsorozatokat köthetünk, mint a Varázsceruza vagy a Pampalini. 9-től egy, az 1849-es magyar szabadságharc lengyel hősének nevét fölvevő magyar dj, Bem liveactje zúg, aztán dj Minek, majd Savage kavar.

A szombati zárónap délutánja a biciklis programokkal telik, a Tündérgyárban bringás bolhapiac, míg a Blogban az Alleycat, Goldsprint programjai futnak. Aztán 8-tól a Gyárban bringás vonatkozású zenei produkciók is lesznek, a Szexilightkór (a banda korábbi koncertjét megtaláljátok videotárunkban), végül mc Buppa régi futár és rapper a Tour de Funkkal tolja. A két magyar brigád között a rockból, hardcore-ból és elektronikából építkező krakkói ipari brigád, a Wu-Hae üti-zúzza.

A Blogban is lesz hiphop szombaton, bár a lengyel Firma zenéjébe beleférnek a reggae, a ragga, a d’n’b és a dubstep stílusjegyei is. Fél egytől emitt a Füles Mackó-diszkó, amott pedig dj Savage szettje zárja a Polska Rulezt.

Megvannak jegynyerőink!

A Ticketportálon is elérhető elővételes hetijegyekért 3000 forint, míg a napijegyért 1200 fizetendő. A Koncertblog is kisorsolt 4 hetijegyet, melyeknek nyeretesei: Farnyik László, Katona Szeréna, Rasinczky Tamás, Szitás Attila. A győzteseknek gratulálunk és email-ben értesítjük őket az jegyátvétel módjáról!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)