Lemezbemutató egy év késéssel

// 2010-02-11

Kezdésnek rögtön egy mai programot javasolnék azon drága Koncertblog-olvasók számára, akik képtelenek kivárni a péntek-szombati koncertözönt. Az egykori Trafó Bár Tangóból Mappa klubbá alakult Tűzoltó utcai helyen játszik a hülye nevű, ámde annál kedvesebb holland fazonokból álló Deliberate Jeopardization, akik szinte napra pontosan három évvel ezelőtt már körbetúrázták Magyarországot az Insane zenekar társaságában. Fellép még a Korog és a szintén holland Culture Tres.

 

Magyarország egyik leglustább zenekarának címét azért birtokolja a metálos grunge-ban utazó VL45, mert a tavalyi év mértani középpontján megjelent, igen jól sikerült lemezüket (Inside The Dice) csak most pénteken mutatják be a pesti közönségnek. A varrógépszerű basszusgitározást, haragos gitárreszelést húsos dobjátékkal és mézédes dallamokkal vegyítő VL45 mellett fellép a szegedi Dystopia és a budapesti, még mindig pimaszul fiatal Nuke is.Szintén Mappa, péntek este.

 

 

Szombaton a Vörös és a Kék Yukban az immár hagyománnyá vált Papok és Prostik-farsang lesz, ahol jobbára szalagról fog szólni az indusztriál és a rock, ugyanakkor fellép az egykori Akela-énekes Katona Főnök új zenekara, a borzasztó nevű Kóbor Angyal és a Fekete Bárányok nevű formáció is, úgyhogy mindenki mehet röhögni, lehetőleg jelmezben, mert úgy négyszázzal olcsóbb a beugró. Aki nem vevő az ilyesmire, annak erőteljesen ajánlott az A38-as The Idoru koncert, (fellép még a Grenma, a Turn Of Mind és a My Best Habit is), aki pedig nem riad vissza a hosszabb autóúttól, annak erősen ajánlott az amcsi thrash-veterán Overkill pozsonyi fellépése.