Lelőtték a legfontosabb összművészeti fesztivált

// 2020-03-31

A Budapesti Tavaszi Fesztivál 17 napját több évig tartó előkészítő és kreatív alkotói munka előzi meg. Ez megy most a kukába.

A kormány döntése értelmében, a világméretű egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos iránymutatásokat követve elmarad az idén 40. születésnapját ünneplő Budapesti Tavaszi Fesztivál, a régió egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata. Ugyanakkor a szervezők mindent megtesznek azért, hogy a jubileumi fesztivál tervezett programjából minél több produkció eljuthasson majd a közönséghez.

Hisszük, hogy a rendkívüli helyzet elmúltával, a világjárvány legyőzését követően a közös, személyes élmények, a művészet, a közös történeteinket, tragédiáinkat és sikereinket elmesélő alkotások jelentősége még inkább felértékelődik szerte a világon, addig pedig az a feladatunk, hogy mindenekfelett vigyázzunk egymásra, támogassuk egymást, előkészítve a várva várt újrakezdést-visszatérést!” – mondja Káel Csaba, a fesztivál főszervezője, a Müpa vezérigazgatója.


A Ragazze cikke nyomán


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




A Müpa pont aznap jelentette be a 2020-21-es évadát, mikor határozatlan időre betiltották a rendezvényeket. Ugyanakkor a következő évad szeptemberben már talán elindulni…