Leander az A38-on csak rajongóknak – és a Koncertblog-tévé nézőinek

// 2011-06-07

A Sony Music Hungary harmadik Zene Meetingjén kedden az A38-on a feltörekvő, sokak szerint egyenesen a magyar metál legnagyobb reménységének tartott, trashes Leander 667 legnagyobb rajongója vehet részt kizárólag. A kapuk este hétkor nyílnak, nyolckor kezd a spéci vendégzenekar, a The Idoru, majd fél tízkor a Leander is belecsap a lecsóba. A 667, leggyorsabban jelentkező rajongó mellett a Koncertblog-tévé nézői is élőben követhetik a fekete kedd eseményeit a hajóról.

Tavaly igazi bombaként robbant a honi zenei életbe a Leander. Az egész Köteles Leander multifunkciós zenész szólóprojektjeként indult, aki a Viharom, tavaszom című bemutatkozó klipjével meghódította az internetet, a klip Youtube- és Facebook-nézettsége is rövid időn belül az egekbe szökött.

Leander nem elégedett meg ennyivel, sorra születtek a számok, klipek, például a Csak Te, az Ördög Naplója, és metálos berkekben kisebbfajta hisztéria kerekedett. Úgy tűnt, minden a Leander sikerét akarta, így összehozta őket a sors Vörös Attilával, aki rendkívüli gitártehetségén kívül az elmúlt időszakban azzal hívta föl magára a figyelmet, hogy csatlakozott az egyik legnépszerűbb amerikai metálzenekarhoz, a Nevermore-hoz.

A közös munka nagyon jól működött, melynek gyümölcse például a kábé egyetlen magyar világsláger, Seress Rezső Szomorú vasárnap-jának zseniális átdolgozása. A közönség nyomása, hogy élőben is lássa a Leandert, már tarthatatlanná vált, így összeállt az addigi duóból a teljes felállás, a gitáros Jozzyval a Wendigóból, illetve Maczák Márk dobossal.

Az első koncertet afféle kedvcsinálónak szánták – ehhez képest a Dürer-kert százötven fős befogadóképességű kistermében az alig négyszámos programra több mint hatszázan voltak kiváncsiak.

Az események az élőfelállás és a számok elsöprő sikerének köszönhetően fénysebességgel kezdtek pörögni. Alig négy hónappal később már egészestés programmal álltak a közönség elé, egy négynapos bemutatkozó miniturnén. A fogadtatás ismét elsöprő volt, Szegeden, Debrecenben, Budapesten és Pécsett minden jegy elkelt a koncertekre.

Ezek után Maczák Márk magánéleti elfoglaltságai miatt elhagyta a bandát, helyére Budai Béla került. A lendület tovább lendítette a bandát, elkészültek az első angol nyelvű számok, és közben a szakma is felkapta a zenekart.

Meghívást kaptak a Zöld Pardonba, ahol több mint ezerkétszáz néző előtt bizonyíthattak (ezt a Koncertblogon is élőben lehetett nézni), a nyári fesztiválok előtt pedig, mintegy főpróbaként kedden este az A38 gyomrában mutatják meg a produkció erejét.

Program:
19:00: kapunyitás
20:00: The Idoru
21:30: Leander

 

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)