Lajkó az Óperentzián – játssz a citeráspartykoncert-jegyekért!

// 2016-02-02

Lajkó Félix Óperentziára száll. Nem tengerre hajóval, hogy megkeresse a kurtafarkú malacot, még ha valamelyik hangszerével a keze között bármi is kitelhet tőle. Ehelyett a mesebeli tengert nevén viselő formáció közereműködésével ad citerás “partykoncertet” az Akváriumban péntek este nyolctól. Az előadásra párosjegyet nyerhetsz a Koncertblogon, ha helyesen válaszolsz a poszt alján föltett kérdésünkre. 

Lajkó Félix Lajkó akvárium koncert party citera ozora Mező Deák tér péntek február Óperentzia fesztivál festival buli ingyenjegy belépő-nyereményjáték

Mikor lesz, hogy lesz?

Az egyedülálló produkció február ötödikén, pénteken lesz, a klírás szerint este nyolctól. A vajdasági hegedűvirtuóz ezúttal citerás party-sessionjével hozakodik elő, melyben partnere a nyírségi gyökerű Óperentzia lesz.

Mi lesz?

Citerás partykoncert, vagyis őrült buli Lajkó Félix a szintivel és dobbal játszó Óperentzia formáció közreműködésével és citerájával táncoltatja közönségét.

Hol lesz, mennyiért?

Az Erzsébet téri Akváriumban tartja koncertjét Lajkó, abban a klubban, mely elnyerte a legjobb koncerthelyszín díját a Heineken Budapest Nightlife Awardson – ugyanezen a szavazáson az a bravúr is összejött a szórakozóhelynek, hogy egyszerre lett a legjobb nagy és legjobb kisklub is. A koncertre az earlybird-jegyek kétezer-ötszáz forintba, a kedvezményes elővételes jegyeket háromezerbe kerültek, míg el nem fogytak. Jó lesz sietni, mert háromezer-ötszázas normáljegyből is csak pár darab maradt. De olvasóink a poszt alján található nyereményjáték kérdésre helyesen válaszolva ingyen is jegyekhez juthatnak!

Szintivel, dobbal, citerával

Lajkó Félix 2012-ben vette elő gyerekkori kedvencét, a citerát. Még szülőfalujában szeretett bele a különleges hangszerbe, melyből az első saját darabját 1983-ban kapta. Harminc évvel a boldog alkalom után 2013-ban jelent meg a Mező című citerás albuma. Ezzel a másik hangszerrel kacsint a partyk világa felé az ismert hegedűvirtuóz.  Olyannyira, hogy még az Ozora Fesztiválon is hangos sikert aratott mind 2014-ben, mind 2015-ben.

Akár Ozorán is összebarátkozhatott pénteki partnereivel, az Óperentzia nevű különleges elektronikus hangzást képviselő formáció tagjaival. Az autentikus népzene és a kísérletező kedv hozhatja egy platformra a duót Lajkóval. A korábban zenekari formációként műkodó brand két alapító tagjára szűkült, Bánházi Gábor dobol és effektezik, míg Domokos Tibor analógszintiken játszik és vokálozik. Legutóbbi albumuk a Trance Über Enz zenei utazás Szibériába, melyben a helyi népzene mellé dubos, chilles és trance-es elemek vetülnek.

Nyerj jegyet!

Melyik színpadon lépett föl Lajkó Félix a 2014-es Ozora Fesztiválon? (Segítség akkori nagy fesztiválajánlónkban.)

A megfejtéseket Lajkó tárggyal várjuk a jatek@koncertblog.hu-ra február 3-án, szerdán este kilencig. A helyes megfejtést küldk közül egy nyertest választunk, akik másodmagukkal ingyen mehetnek péntek este Lajkó Félic citerás partykoncertjére, az Akvárium Klubba. A nyertes nevét ebben a cikkben, itt közöljük. Őt e-mailben értesítjük, egyben tudatjuk vele az eseményre bejutás módját.

Koncertblog Session podcast-sorozat

Balladák és slágerek – Koncertblog Best of Crossover 2015 Legarstól / indie-pop-house-deephouse-pop-mainstream-crossover-funk-slow-newwave-diszkó-nudisco – podcaster: Legars, artworker: vj Manna

Koncertblog Best of Metal 2015 Session by Dr. Zoidberg / metál, deathmetal – podcaster és artworker: Dr. Zoidberg

Nincs mit cifrázni – a drum’n’bass legjobbjai a drum’n’bass legjava 2015-ben dj Ren és a Koncertblog szerint – podcaster: dj Ren, artworker: Oláh Orsolya

Érzéki monotonitás – szilveszterezz a Koncertblog adekvátan bulizós podcastjával! / house, technó, minimál – podcaster: dj Minich, artworker: Tatlin

Már nem szopnak a ministránsok – fortélyos blaszfémiával indul a Koncertblog podcast-sorozata / metál, hiphop, technó, punk, folk, reggae, blues, alter, pop – podcaster: Dr. Zoidberg, artworker: Szilágyi Rudolf

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!