Korál 40 – Először az Arénában, de vajon utoljára is?

// 2018-05-04

A legendás rockzenekar a fennállása 40. évfordulóját ünnepli – reméljük, ez nem jelent végső búcsút is egyben. Megvannak a jegynyerteseink.

Május 5-én, szombaton a Papp László Sportarénában zenél a nyolcvanas-kilencvenes évek kultikus rockegyüttese, a Korál.

A Balázs Fecó nevével fémjelzett rockzenekar kezdetben Koncz Zsuzsa kísérőzenekaraként szolgálta az énekesnőt, de hamar feloszlott, majd újra összeállt, hogy immár önálló együttesként mutatkozzon be. Első koncertje 1978. május 1-jén volt a Budai Ifjúsági Parkban (mely helyszín ma a Várkert Bazár részét képezi), innen számítandó hát a 40 éves fennállás, amelyet a hétvégén ünnepelhetünk.

Négy évtized alatt a zenekar még úgy is számos korszakos dalt alkotott, hogy néha évekre elcsöndesült, és időközönként át is alakult a felállása. Nagy kihívás lehet hát összeállítani a koncert repertoárját úgy, hogy egyetlen jelentős dal se maradjon ki, bár semmi kétségünk afelől, hogy a közönség szíve minden egyes dalnál egyként dobban majd, különösen, mert már több mint tíz éve nem láthatta a kedvenceit élőben.

Kérdés ugyanakkor, mi mindenről szól még a koncert.

Balázs Fecó tavaly a Blikknek így nyilatkozott: „Már csak egy utolsó nagy fellépésre vágyom, egy hamisítatlan Korál-búcsúkoncerttel szeretnék elköszönni a közönségtől, de erről még folynak az egyeztetések”. A születésnapi koncert búcsúkoncert is lenne hát egyben? Nem lehetünk biztosak benne, bár beszédes a koncert alcíme: “Amikor vége az utolsó dalnak is…” Mindenesetre aki tart attól, hogy ez egy vissza nem térő koncertélmény, ne habozzon – nálunk, például, jegyet is nyerhet.

 
Játék

Ki az a zenész, akinek jubileumi koncertjén nyolc évvel ezelőtt mások mellett Balázs Fecó is fellépett a Syma Csarnokban? – kérdeztük. (Segítség akkori ajánlónkban, a helyes válasz: Deák Bill Gyula.)

A megfejtéseket május 5-én, szombaton délután 3-ig vártuk a jatek@koncertblog címre, Korál tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül két nyertest választottunk: Havas Ritát és Sándor Juditot, akik másodmagukkal ingyen mehetnek az esti Korál-koncertre, a Papp László Budapest Sportarénába. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a bejutás módját.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!