Igazikoncert-ajánló – idén sem csak online lesz a Tilos-maraton

// 2020-06-08

Csütörtökön, pénteken és szombaton igazi koncertek lesznek a Dürerben a Tilos Rádió adománygyűjtő fesztiválján.

Június első felének afféle “klubfesztiválja” évek a Tilos-maraton a Dürer Kertben, zenei tematikus napokkal, koncertekkel és dj-kkel kint és bent, nyüzsgő emberáradattal, vibrálóan fülledt hangulattal. Idén ezt sajnos a koronavírus elleni utóvédharcok miatt sajnos el kell engedni, de azért nem teljesen!

A hagyományos adománygyűjtő esemény idén online valósul meg, de a hétvégén, már csütörtöktől azért lesz egy bulika is a kertben:

A körülményekhez alkalmazkodva csendesebb, bensőségesebb hangulatban esténként ülőszékes koncertekkel, és Tilos-dj-kkel a háttérben találkozhatunk a Dürer Kertben.

Mindhárom nap a normál délután 4-es nyitás után este fél 9 és 10 között lesznek a koncertek, majd utána kb. éjjel fél 2-ig pörgetik dj-k. Csütörtökön a Bujdosó Trió ad ilyen koncertet:

Mediterrán mámor, közel-keleti révület, álomszerű rumba, bőkezűen adagolt pszichedelia, improvizatív kalandozások.

Utána pedig dj Popdavec lemezezik. Pénteken a Nunki Bay Starship “multidimenzionális brainpopját” hallgathatjuk este, akiket dj Suefo követ. Szombaton a nemrég Odd ID-re nevet váltott elektrós-világzenés Ethnofil koncertezik, és a mustbeates Clairvo dj-zik.

A koncertes, dj-s napok eventje itt van,

az online adománygyűjtőé pedig itt.


Fotó: Somogyi Lajos, Durerkert.com


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




Dr. Zoidberg zenei vezetőnk technós improvizációja: