Kiskarácsony-nagykarácsony – Ghymes az Arénában

// 2015-12-25

Karácsony másnapján ad Nagykarácsony címmel nagyszabású jótékonysági koncertet a Ghymes a Papp László Budapest Sportarénában. Most két nyereményjeggyel kedveskedünk az előadásra az olvasóinknak – a nyerteseknek természetesen ettől függetlenül is lesz lehetősége csatlakozni az együttes jótékonysági akciójához.

ghymes együttes zenekar koncert nagykarácsony karácsony ingyenjegy belépő-nyereményjáték ajánló Papp László Budapest Sportaréna jótékonyság trokán anna Földes László hobo rum-kastély Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény óvoda általános iskola speciális szakiskola kollégium gyermekotthon szarka tamás szarka gyula légtornász nyitrai pedagógiai főiskola nyitra gimes Kelet-Közép-Európa 30 fényév az ifjúság sólyommadár üvegtigris 2 filmzene arany zsiráf fonogram bartók béla-emlékdíj kossuth-díj szarka testvérek

Szarka testvérek

Mikor lesz, hogy lesz?

Karácsony második napján (ami gyakorlatilag inkább már a harmadik nap, hiszen 24., szenteste napja is már karácsonynak számít), december 26-án, szombaton este. Kezdés este fél nyolckor. Tökéletes karácsonyi program, a rokonlátogatások és az ünnepi menük utáni nem kevésbé ünnepi hangulatban.

Mi lesz?

Ünnepi hangulatú, greandiózus karácsonyi koncert hazánk egyik legfontosabb világzenei együttesétől, a Ghymestől, melyre akár négy generáció is elmehet együtt: az unoka, a fiatal szülők, a nagyszülők és az idősebb dédszülők ugyanúgy élvezni fogják. Két nem kevésbé népszerű fővendéggel nagyítja tovább a zenei ívet: Trokán Anna és Földes László Hobo színpadra lépésére külön is sokan kíváncsiak. A koncert bevételének egy része a Rum-Kastély Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthonnál landol majd. És a beharangozó videóban Szarka Gyula, a zeneszerző és szövegíró és énekes Szarka Tamás testvére még légtornászokról is beszél…

Hol lesz?

Magyarországon csakis a Papp László Budapest Sportaréna képes befogadni azt monumentális karácsony-előadást, melyre a Ghymes készül.

A zenekar

A Ghymes együttest kizárólag felvidéki magyarok alkotják, megalakulásuk egészen 1983-ra nyúlik vissza, mikor a Nyitrai Pedagógiai Főiskolán összeálltak, és táncházakat kezdtek szervezni, illetve külön koncerteket is adtak – a Nyitra melletti Gimes községben. A település régi írásmódja szerint Ghymes, innen a zenekar neve, míg zenéjük a magyar népzenei jegyek hangsúlyossága mellett más kelet-közép-európai jegyekból is táplálkozik. A Ghymes páratlan pályafutását nem kevesebb, mint tizennyolc nagylemez (az első 1988-ban Az ifjúság sólyommadár, a legutóbbi 2012-ben 30 fényév címmel), négy egyéb album (egy a mostani koncert sztárvendégével, Hobóval, két meselemez, illetve az Üvegtigris 2 filmzenealbumán) és egy rakás dj (többek között Emerton-díj a legjobb határon túli magyar zenekarnak, két Arany Zsiráf, egy Fonogram, egy Bartók Béla-emlékdíj). Az alapító Szarka testvérpár 2011-ben kapott Kossuth-díjat.

Hype
 

  • Összgenerációs karácsonyi program.
  • Nagyszabású, látványos műsor, jelentős vendégelőadókkal.
  • Konzervatív értékrendű, de mégse megosztó zenekar, melynek minden világnézetből rengeteg rajongója van.

Játék

Ki volt a a Ghymes sztárvendége 2011 márciusában? (Segítség akkori ajánlónkban, a helyes válasz Wolf Kati.)

A megfejtéseket december 26-án, délután háromig vártuk a jatek@koncertblog.hu-ra Ghymes2 tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Kalmár Gábort és Szikszay Katalint, akik ingyen mehetnek a szombat esti, 26-i Ghymes: Nagykarácsony koncertre, a Papp László Budapest Sportarénába. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!