“Olyan világ marad velünk sokáig, ahol az utazás a legtöbb embernek újra csak képzeletben lehetséges”

// 2020-04-05

A Kiscsillag új videót, egy karanténklipet (mi mást!) hozott ki, és lesz akusztikus Lovasi-stream-koncert is.

Nekik is nagyon rosszkor jött a víruspánik, négy nappal azelőtt jött ki az új lemezük, hogy kihirdették a rendkívüli jogrendet, melynek részeként betiltották a 100 főnél nagyobb beltéri, és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket. A Tompa kések című lemezről március 7-én írtunk:

Nyilván indultak volna tavaszi lemezbemutató turnéra, kinézett egy teltházas Akvárium-Nagyhall… De ők sem álltak le teljesen: mint írják “élezik a tompa késeket”, keresik a lehetőségeket és az alkalmakat, hogy találkozhassanak a közönséggel.

Az alkalom szülte ötlettől vezérelve különleges klipet forgattak a Nem szégyellem című
dalhoz. A szám főmotívuma találó a helyzetre, “Nem szégyellem, szar egyedül lenni”, még ha eredetileg párkapcsolati témát érint is, a koronavírus-karatén alatt mindenki számára átélhető új értelmet nyert. A videó felvételeit a zenekartagok feleségei/barátnői készítették telefonnal, és persze a rendező (Géczy Dávid, aki már a Bújócska, a Tenyeremből el és a Mindig karácsony videóin is munkálkodott) és a vágó is otthonról dolgozott.


Április 12-én, vasárnap este 8-kor Lovasi András akusztikus szólókoncertet ad a Maradj Otthon Fesztivál keretében. A nagyjából 45 perces lakáskoncertműsorban az új Kiscsillag dalai közül is eljátszik majd kettőt.

Mivel egy olyan világ marad velünk sokáig, ahol az utazás a legtöbb embernek újra csak képzeletben lehetséges, ezért a dalokat az utazás témája köré válogatom, hogy mindenki edzeni tudja a dalok hallgatása közben a képzeletét. Mostanában újra szükségünk lesz arra, hiszen ha jó állapotban van a képzelőerőnk, akkor kevésbé nyomasztó egy helyben. Ebben segítettek régen is a mesék meg a dalok, most erre is használhatjuk őket újra – így beszél Lovasi András.

Tőle egyébként nem idegen az egyszálgitározás, és nem csak ha az előadói zsánerét nézzük. Hanem konkrétan is, december óta koncertezik ugyanis egyszemélyes műsorával, melyet három évtizedes zenei pályafutásának dalaiból, Kispálokból, Kiscsillagokból, szólószámokból állított össze.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Egyszálgitározás ez is, #maradjotthon: