Kémfőnök és szövegláda – ingyen mennek a Bladerunnaz születésnapjára

// 2013-02-17

A hazai drum’n’bass leginkább és tartósan meghatározó szervezőcsapata, a Bladerunnaz február 23-án, szombaton tart születésnapi partyt az A38-on. Még az előző évezredben kezdték a partyszervezést, most tizennégy évesek, a hajón Spy és mc DRS vezényletével ünnepelnek – megvannak, kik mennek tőlünk ingyen.

A korai kilencvenes évek óta ceremóniamesterként működő Delroy Pottinger aka mc DRS híre a világ minden tájára eljutott, szókimondó, és szinte őszinte szövegeivel olyan sztárokat is leszövegelt, mint a The Beatnuts, Supernatural, Xzibit. Londonban egymást érik a klubok, ahol házigazda, ott van a Soul:ution, vagy épp a Bunch of Cuts.

Első, a Soul:r-nál megjelenő szólólemezén magát sem kíméli (I don’t Usually Like MC’s but…), és feltehetőleg a budapesti közönséget sem fogja. A Broke ‘N’ Englishnél is domborító szövegláda ugyanonnan hozza magával a brit Konny Kont.

A másik nagyágyú a Brazíliából Londonba, majd onnan hozzánk érkező Spy, aki a Hospitalnál megjelent What the Future Holds című albumát mutatja be. Spy még Carlos Limaként állítólag már tizenkét évesen úgy pörgette a fekete korongokat, hogy a szüleinek elállt a lélegzete, de aztán megnyílt a pénztárcájuk, és áldoztak a fiuk hobbijára. Úgy tűnik, bejött, mert mára Deadmau5, Marcus Intalex és Goldie sem érzi cinkesnek vele dolgozni.

Mostani albumán különböző stílusokat zongoráz végig a késő kilencvenes évektől, a drum’n’bass aranykorától (Analogue Dreams) a szerelmi balladákon át (Love Hurts) a kemény technós hangzásig (Back Again).

A két külföldi produkciója mellett ott lesz a jóféle hazaiból Chris.su (Subtitles/Bladerunnaz), dj Ren (Tilos/She Fire), Mentalien (Impulsecreator/Budapest Bass Music), Mastif (Bladerunnaz/Citrus), és még egy Romániából, Kolozsvárról érkező mc, Agent (Unusual Suspects) is.

Az elővételes jegyek már mindenhol elfogytak, csak háromezer forintosak vannak, a hajón, az Akváriumban, két BP Shopban (VII., Wesselényi utca 24., illetve Westend) és a Nyugati téri nonstopban. Meg van egy olyan lehetőség is, hogy a március 14-i Blackout Nighttal (melyen a Black Sun Empire és a The Upbeats lesznek a headlinerek) összevontan négyezer-hatszáz forintért lehet jegyet venni a BP Shopokban. Plusz a szülinapra nálunk lehet nyerni is.

Jegyet kapnak

Ki volt a fő fellépő a Bladerunnaz Budapest Jungle sorozatának legutóbbi buliján? (Segítség korábbi ajánlónkban volt, a helyes Matrix.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre vártuk február 22-én, pénteken délután háromig. A helyes megfejtést beküldők között két belépőt osztunk ki a Bladerunnaz tizennegyedik születésnapi partyjára, február 23-ra, az A38-ra: Eberling Marcsinak és Zovák Évának. Nevüket a Facebook-oldalunkon is közöltük, és e-mailben értesítettük őket, egyúttal tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra