Kellő hanyagsággal – megvan a Stereo MC’s-nyertes

// 2015-05-25

Május utolsó szombatján remélhetőleg már a megízlelt nyár eleji időjárásnak megfelelően (ruhatár kell a francnak) suhoghatunk be az Akváriumba, ahol az ikonikus brit hiphop-elektroegyüttes, a Stereo MC’s teszi a tiszteletét. A 2014-es hajós koncertjük után újra Budapestre látogató, majd’ harmincéves összetartozásukat ünneplő duó ezen az estén nem lesz egyedül, kisebb pereputtyukkal és a drum’n’bass-mc Five Alive-val megspékelve ígér nekünk nagybetűs Live Band Show-t. Ezek után jogos a kérdés, mondd el nekünk, te miért ne lennél itt velünk? Pláne, hogy ingyenjeggyel is kecsegtetünk – megvan a nyertes.

 

Rob Birch és a dj-producer Nick Hallam által alkotott kicsiny közösség közel három évtized alatt kipattintott rakat stúdióalbumán (33-45-78SupernaturalConnectedDeep, Down, DirtyParadiseDuble BubbleEmperor’s Nightingale) megjelenő transzatlanti slágereikkel a kilencvenes évek elejére úgy rakétázták magukat a topba, ahogy az igen keveseknek adatik meg. Olyan tartósítószerrel sikerült tökéletes robbanóelegyet alkotni a megannyi stúdiófal közt eltöltött gyümölcsöző munkálkodással, ami mind a mai napig elsöprő erővel táncoltatja, vagy süllyeszti el fotelba a hallgatóságát. Nem lesz ez most se másképp, a tavasz utolsó szombatján tehát, miután kellő hanyagsággal feltámogatják egymást a színpadra a már az ötvenes éveiket taposó fenomenális duó tagjai, mi mindannyian örömtől sugárzó arccal rokkanunk bele az ünneplésbe.

Az alapvetően elektrós, funkoshiphopos, ugyanakkor igencsak hipnotikus hangzásvilágukat védjegyükként hordozó csapat brit eleganciával keveri a garázs, a house és a lounge stílusjegyeit. Ezzel aztán játszi könnyedséggel teremtik meg az underground és mainstrem közötti tökéletes kapcsolatot. Kirándulásaik a homályos Közel-Keletre, az éles, analóg ütős, beatboxos Európába, sodró lendületű elekrós ritmusokkal a latin tájakra számunkra örök életet garantálnak.

A buli az Akvárium hétszáz főt befogadó családias, remek Kishalljába került. A kapuk nyitása este nyolc körül várható, így az itt-a-pezsi-legyél-heppi alapozást korábbra érdemes időzíteni. A jegyek már igen korlátozott számban kaphatók, így jobb lesz, ha mindenki siet a jegyvásárlással.

Mi persze megint előre gondolkodtunk, mint mindig, így félretetettünk egy jófajta párosjegyet, amivel most játékba hívunk titeket. Kritériumunk csak ennyi: okosság és pontosság – fölöttébb csavaros kérdésünkre az időben és helyesen megkapott válaszod most tehát kétszer nyolcezer-kilencszáz forintot ér.

Játék, nyertes

Mely formáció nevezi a “break királynőjének” a tavalyi Stereo MC’s-koncert után a hajón fellépő Lady Waksot? (Segítség akkori ajánlónk középtáján, a helyes válasz: Stanton Warriors.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu-ra vártuk Stereo tárggyal május 29-én, pénteken este nyolcig. A helyes megfejtést küldők közül egy nyertest választottunk: Illés Zsuzsannát, aki másodmagával ingyen mehet a szombat esti Stereo MC’s Live Band Show-ra, az Akvárium Klub Kishalljába. A nyertes nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük. Őt e-mailben értesítettük, egyben tudattuk vele a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!