Kell élő koncert a képernyődre?

// 2010-03-15

Koncertekre fókuszáló blogzinként már induláskor fontosnak tartottunk, hogy minél közelebbről mutassuk be a Magyarországon fellépő zenekarokat, énekeseket, dj-ket és egyéb performereket. Túl sokat nem kellett gondolkodnunk, hogyan is tegyük ezt, hiszen adott volt jó pár baráti zenész, újdonságokra fogékony szórakozóhely, na meg ugye az információs világsztráda nyújtotta lehetőségek. Kapásból az élő koncertközvetítések mellett döntöttünk.

A Ustream közreműködésével elindítottuk a Koncertblog Live-aloldalát, ahol olyan fellépők előadásait juttatuk el hozzátok élőben, mint a Quimby, a Zagar, a Bëlga, a VHK, a Korai Öröm, a Carbonfools, a Colorstar vagy Oliver Huntemann.

Az élő online közvetítések korszaka még csak most kezdődik, ezért nekünk is sok olyan akadállyal kell megküzdenünk, aminek megoldására semmilyen példa nincs előttünk. Legutóbb a Ghymes budapesti koncertjén léptek fel olyan technikai problémák, amik miatt az a közvetítés elmaradt, de igyekszünk folyamatosan fejleszteni magunkat és infrastruktúránkat, hogy a Gödör, a Corvintető, a West-Balkán, a Dürer-kert, a DPU Cha-Cha-Cha, a Tűzraktér és az Artkatakomba színpadai után még több csarnok, klub és kocsma élő hangulatát tudjuk átadni azoknak, akik nem lehetnek a helyszínen.

Mivel számunkra is új és érdekes terület ez, szeretnénk a zenerajongókkal, azaz veletek közösen kialakítani közvetítéseink következő generációját.

Észrevételeket, javaslatokat, kérdéseket, bármit küldhettek a live@koncertblog.hu címre, most pedig egy rövid kérdésre várjuk válaszotok:

 

 

Címkék: ,