Kedden Iron Maiden az Arénában – előzenekar az Anthrax

// 2014-06-02

Ahogy azt minden metálrajongó tudja, az Iron Maiden június 3-án, kedden este, fellép a Papp László Budapest Sportarénában. Közöltünk már pályaképet a zenekarról életéből, aztán legutóbb Nagy Feróval beszélgettünk néhány klasszikus Maiden-számról, szétosztottunk összesen négy ingyenjegyet az olvasóink között, most pedig egy utolsó pillanatos ajánló következik.

Még kaphatók jegyek a szervező Live Nationnél a Maiden England Tour keretében tartott budapesti Maidenre, mely a Seventh Son of a Seventh Son klasszikus albumot futtatja főleg, persze a kor elvárásainak megfelelően. Az 1988-ban kijött anyaghoz hihetetlen pirotechnikát fognak felvonultatni, és nem kell szégyenkezni különböző Eddie-verziók tekintetében sem (Eddie ugye a zenekar halálfejes kabalája). Érdekesség, hogy ez az album volt az első a Maiden anyagai között, melyen billentyűt lehetett hallani, valamint a The Number of the Beasttel, a Fear of the Darkkal és a The Final Frontierrel egyetemben, ez is rögtön az az Egyesült Királyság albumlistájának első helyén nyitott.

A hetedik fiú hetedik fia egy létező legenda, mely szerint egy ilyen ifjú különleges képességekkel születik. Nyilván annak is van köze a dologhoz, hogy ez volt a zenekar hetedik stúdióalbuma. Bruce Dickinsonék elmondása alapján azonban ez az utolsó alkalom, hogy egy ennyire erősen a nyolcvanas évek számaira alapuló turnén láthassuk őket – tehát ilyen tekintetben is különleges lesz a dolog.

Ez a turné amúgy már több mint egy éve fut, ám annyira jól fogadták világszerte, hogy úgy döntöttek, pörgetnek egy izmosabb európai etapot a végére. Tőlük nem megszokott módon, mindössze két hónapig tart a dolog: május 27-én kezdtek Barcelonában, hozzánk Bolognából jönnek, nálunk június harmadikán játszanak, míg két nappal később már a német Rock Im Park fesztiválon fognak zúzni. Majd a turné július ötödikén, az angliai Sonisphere fesztiválon fog véget érni.

Ami viszont nekünk különösen jó, hogy a budapesti koncertre csatlakozik hozzájuk az Anthrax, ők melegítik be a közönséget – elég komoly felvezetés, vannak, akik jobban recsegnek rájuk, mint a főprodukcióra. Mostanában kemény zenével és Anthraxszel egész jól el vagyunk látva, hisz nem is olyan rég, tavaly július végén szintén játszottak nálunk a Budapest Parkban – íme, a buliról a képriportunk.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!