Katarzis a rendőrséggel

// 2020-04-18

Keresik az embert, aki megírja a 112-es segélyhívó dalának katartikus részének szövegét.

Van már jópár pályázat zenészeknek, melyekről mi is írtunk (rá lehet menni utcai koncertekre a Ferencvárosban, az A38, a Petőfi Irodalmi Ügynökség és az EMMI 50 milliós alappal gazdálkodik, a Művölgy és a Filmarchívum némafilmzenéket vár), és most itt van végre egy dalszövegírói is, ráadásul a rendőrségtől!

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az ORFK Ügyeleti Főosztályának támogatásával már korábban meghirdette ezt a pályázatot, de most kitolta a benyújtási határidejét április 16-ról május 18-ra.

Olyan figyelemfelhívó üzenetet keresnek négy sorban, ami ritmusos, könnyen megjegyezhető, kapcsolódik a 112-es segélyhívóhoz, a szervezetek segítő munkájához, illetve beilleszthető a végleges dalszövegbe, és kifejezetten katartikus.

Azt írják, “lehetőség szerint tartalmazza az alábbi kulcsszavakat”: 112, vészhelyzet, azonnal, segélyhívó/segítség/segíthetünk, élet, hívd, bizalom, felelősség, túlélés, rendőr, mentő, tűzoltó.

Pályázni kizárólag saját művekkel lehet. A teljes 112-es kampánydal a szegedi születésű Tandi Flóra pop-crossover-énekesnő #5050 eQuality című harmadik koncepcióalbumán szerepel majd, melynek fő témája az egyenlőség és az egyenjogúság témája az élet minden területén. A lemezen pont 12 dal lesz, mint a 112-es segélyhívószámban, ezzel is erősítik a kampány fő üzenetét.

A díjazásról csak annyit írnak, hogy értékes ajándékokat vehet át a szakmai zsűri által kiválasztott győztes, na, meg a dicsőség, hogy rajta lesz Tandi Flóra albumán, neves magyar és külföldi énekesek társaságában.

További részletek itt.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Pályázat még: