Karotte: A deephouse nyálas pop liftekbe – jegyet nyertek Monika Kruse-zal közös születésnapi partyjára

// 2015-02-24

Öt éven belül ötödszörre hozza el nekünk pénteken a Prlmnt-be a Hi!Fly csapata Karotte-ot, Németország egyik legelismertebb house/technoproducer/dj-jét, aki februárban rendszeresen kijelöl néhány bulit, ahol a születésnapját ünnepli. Három év után ismét Budapestre esett a választása, és nem más csatlakozik hozzá, mint a Terminal M kiadó főnökasszonya, Monika Kruse. Sikerült Karottéval összehozni egy interjút, amiben elmondja, mi a véleménye a trendekről, mióta ismeri Monikát, és miért szeret Budapesten fellépni. Nyereményjáték nyertesekkel az interjú után, ahogy szoktuk.

Egy őrült sztori Monikával

Olyan pletykák keringenek, hogy hamarosan új kiadvánnyal jelentkezel. Inkább minimál lesz, mint a All She Wants Is ep, vagy progresszívebb tónusú, mint a Tronic?
– Még a nyár előtt szeretnék kihozni egy tizenkét incsest. Még nem tudom, milyen lesz, eddig még csak ötleteim vannak, a stúdióban dől majd el minden. Mindig ott szokott.

Sokféle stílusban otthonosan mozogsz, hogy látod, milyen trendek vannak most a tánczenében, amire érdemes odafigyelni?
– Európában és mindenhol a világban a deephouse a felkapott stílus most. Mindenhonnan ez folyik, még a csapból is. Elég idegesítő egy műfaj, főleg, hogy az égvilágon semmi köze az igazi house-hoz. Csak nyálas popzene a rádióknak és a liftekbe.

Milyen vasakat használsz, milyen hangszereket, midit vagy más kiegészítőket fellépéseiden? Hogy változott ez az évek alatt?
– Már évek óta ugyanazzal a kombóval játszom. Nem bonyolítom túl, két cédéjátszó, egy mixer és egy pendrive. Sokkal egyszerűbb így utazni is, és nekem ez mindenre elég.

Már jó ideje ismered Monikát. Hogy találkoztatok?
– Németországban a korai kilencvenes években promóterként dolgoztam a Sony kiadónál, és egyszer felhívtam Monikát munkaügyben. Így ismerkedtünk meg, és lettünk nagyon jó barátok. Azóta rengeteg őrült sztorink lett, de legtöbbjük nem interjútéma, khm.

Mivel ez az egyik szülinapi bulid lesz, teljesen szabad kezet kaptatok a szervezőktől. Megbeszéltétek már Monikával, hogy külön-külön játszotok, vagy b2b-szettet toltok majd?
– Mindketten önálló szettet fogunk majd tolni, persze meglátjuk, hogy a végére hogy alakulnak a dolgok. Minden lehetséges…

Már sokadik alkalommal játszol Budapesten. Hogy emlékszel vissza ezekre a bulikra?
– Emlékszem mindegyikre, ami nagy szó. Imádok Magyarországra jönni, az emberek tényleg fogják, amit játszom. Általában több napra jövök, mert így lehetőségem van eltölteni egy kis időt a Hi!Fly-os srácokkal, bemozdulni a városba együtt. Mindig őrült jó before- és afterpartykat tartunk a hotelszobámban. Alig várom, hogy ott lehessek.

Rádióműsorodban, a Karotte’s Kitchen’-ben milyen témákat szoktál feldobni?
– Ez mindig változik, de a legfontosabb, hogy mindig és kizárólag új elektronikát játszom a műsorban. A tracklistet is mindig kirakom, hogy az emberek így megismerhessenek új előadókat és számokat.

Németországban mennyire lehet érezni az Oroszország elleni szankciókat? Foglalkoztatja ez az embereket?
– Nem igazán, az embereket más problémák kötik le mostanában. A görögkérdés sokkal inkább előtérben van.

 

A party

Aki már hallotta Karottét korábban, tudja, mire számítson, aki viszont még nem, készüljön föl összetett a house és a technó több alfaján átívelő, mesterien megkomponált szettre, melyben minimál-, techhouse- és elektroelemek is lehetnek bőséggel. Monika Kruse-ra és rá is jellemző a finom, érzelemdús kezdés, illetve a folyamatosan emelkedő bpm, amivel igazi sikítozós klimaxokat váltanak ki a közönségből. Az este fel- és levezetéséről a Hi!Fly csapat rezidensei: Yvel&Tristan, Sobek, James Grow és Palmfood gondoskodik. A jegyek elővételben háromezer forintot, a helyszínen pedig háromezer-ötszázat kóstálnak, de te ingyen jöhetsz, ha jól válaszolsz a következő kérdésre.

A játék nem játék

Hány éve működött a Hi!Fly az NVC-vel közös két évvel ezelőtti Marek Hemmann-partykor? (Segítség akkori ajánlónkban, a helyes válasz: három.)

A megfejtéseket február 27-én, pénteken délután négyig vártuk Karotte tárggyal a jatek@koncertblog.hu-ra. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk, akik ingyen mehetnek a péntek esti Hi!Fly & Prlmnt: Karotte Birthday & Monika Kruse partyra, a Prlmnt-be: Tolnai Fruzsinát és Vörös Lászlót. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!