Kamaszodó Blind Myself

// 2010-01-21

Tizenöt év, öt nagylemez, jó pár videoklip és számtalan koncert áll a jubiláló Blind Myself mögött. A kilencvenes évek közepe-vége felé a FreshFabrik mellett gyakorlatilag egyetlen zenekarként játszotta hitelesen a korszellem zenéjét, és nem a retro-rockból/metálból próbált megélni, mint olyan sokan. Az első Blind Myself próba óta persze sok víz lefolyt a Dunán: a zenekar pár évet Amerikában is töltött, majd többször körbeturnézta Európát, a balti államoktól egészen Németországig.

A zenekarban mára csak Tóth Gergő énekes maradt az egyetlen alapító – az egykori tagok most többek közt a Grand Mexican Warlockban, a The Idoruban, a Shell Beach-ben és az Esclyn Syndoban játszanak – de a tagcserék nem befolyásolták negatívan a csapat működését: a Blind Myself legutolsó lemeze (Budapest: 7 Fok, Eső) a tavalyi év egyik legérettebb, leginvenciózusabb produkciója volt.

 

 

A Blind Myself nem csap különösebb felhajtást a tizenötödik születésnap alkalmából – Tóth Gergő énekes elmondása szerint a 2005-ben esedékes tizedik évfordulót úgy ahogy van, el is felejtette – de egy ingyenes koncerttel azért megajándékozzák a rajongókat. A zenekarnak szombaton lehet boldog szülinapot kívánni, a Dürer Kertben, ahol a Blind Myselfen kívül fellép még az One Reason To Kiss, a Zyon, a Nasmith és a Neck Sprain. Kedvcsinálónak, valamint ellenpontként a fenti, Budapest…-lemezes videóhoz képest, íme a legelső Blind Myself klip, 1998-ból. 

Címkék: ,