Just a gigolo

// 2014-08-18

Idén nyomokban kapjuk ugyan a nyarat, pár napra Budapestre költözik, hogy aztán újra ősz vagy tavasz legyen belőle. Ennek ellenére érdemes betárazni programokat a nyári nyári napokra, már csak azért is, mert előttünk még az indiánnyár, ami szerencsés esetben akár október közepéig, sőt esetleg a végéig is eltarthat. Az egyik ilyen az Akvárium Klub “lépcsőteraszán” található Aperol Garden bár.

Július közepe óta Budapest közepén saját popup-bárja az olaszok fröccsének, az Aperol Spritznek, mely három rész fehérborból vagy proseccóból (eredetileg egy olasz szőlőfajta, mára viszont inkább a gyümölcsös ízek meghatározta, száraz olasz habzóbort nevezik így), két rész Aperolból és egy rész szódából áll.

Az Aperol alapból aperitif, melyet evés előtt, mintegy étványgerjesztőként fogyasztunk. Élénk narancssárga, egyedi ízvilágú, könnyű, gyümölcsös, de kesernyés. Olaszországban 1919-es megalkotása (a feltaláló Barbieri testvérek az akkori padovai nemzetközi vásáron mutatták be) nagyon népszerű, és hamar a taljánok egyik nemzeti italává vált.

Van benne édes és keserű narancs, rebarbara, jácint, encián és számos gyógynövény, de a pontos receptje természetsen ennek is titkos mintegy száz éve változatlan. Alkoholfoka tizenegy százalék, leginkább a Spritzként isszák, de hidegen csak szódával is pompás frissítő.

Aperol-bérletet nyertek

A tizenkilencedik századi oszt rák katonák melyik vidék boraiba öntöttek először szódát, hogy ihatóbbá tegyék? (Segítség korábbi cikkünkben, a helyes válasz: Wachau.)

A megfejtéseket a koncertblog1@gmail.com-ra vártuk Aperol tárggyal augusztus 22-én, pénteken délig. A helyes megfejtést beküldők között három nyertest választottunk, akiknek Aperol Garden-bérletet ajándékozunk, mellyel az Erzsébet téri (BUdapest, V. kerület) Akvárium Klubnál lévő Aperol Gardenben hat Aperol Spritzet fogyaszthatnak: Bozek András, Halmosi Petra, Szabados Andrea. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a bérletek átvételének módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!