Júliusi Iron Maiden-turné a brit szigeteken át

// 2010-11-17
Miközben még tart az Iron Maiden augusztusban megjelent  The Final Frontier című lemezének európai turnéja, már nyilvánosságra hozták a jövő júliusban induló brit koncertsorozat dátumait is
A turné július 20-án indul skóciai Glasgowból majd Aberdeen érintésével csúszik át Angliába, ahonnan a Newcastle, Sheffield, Nottingham, Manchester, Birgmingham útvonalon jut el a wales-i Cardiffba, majd az északír Belfastba,  a londoni O2 Arénában rendezendő csúcsbulival le is záruljon.
A világturné már 2010 júniusában kezdődött a huszonöt állomásos észak-amerikai körúttal, utána Európában folytatták stadion koncertekkel és fesztivál fellépéssekkel – többek között a brit Sonisphere fesztiválon és a Szigeten is fölléptek, sőt augusztusban a román focibajnok CFR tiszteletére koncerteztek Kolozsváron, Pászkány Árpád klubelnök meghívásának téve eleget.
A turné további állomásairól nemrégiben új információk derültek ki, 2011 februárjában Moszkvában folytatják és során 13 ország, 26 városában, 29 fellépést tartanak. Az együttes frontembere Bruce Dickinson – aki egyben hivatásos pilóta is – szállítja a bandát és kiszolgáló személyzetet kontinensről-kontinensre egy Boing 757 típusú repülővel. Élünk azonban a gyanúperrel, hogy a legzúzósabb bulik után a zenész másodpilótája kezeli majd a botkormányt.

Miközben még tart az Iron Maiden augusztusban megjelent, The Final Frontier című lemezének európai turnéja, már nyilvánosságra hozták a jövő júliusban induló nagy-britanniai koncertsorozat dátumait is.

A stadionkörút július 20-án indul a skóciai Glasgow-ból, majd Aberdeen érintésével Angliába tart, ahonnan a Newcastle, Sheffield, Nottingham, Manchester, Birgmingham útvonalon jut el a wales-i Cardiffba, majd az észak-írországi Belfastba, hogy az augusztus 5-ei csúcsbulival le is záruljon a londoni O2 Arénában.

A világturné már 2010 júniusában elkezdődött a huszonöt állomásos észak-amerikai sorozattal, utána Európában folytatódott stadionkoncertekkel és fesztiválfellépésekkel – többek között a brit Sonisphere fesztiválon és a Szigeten is föllépett a Maiden, sőt augusztusban a román focibajnok, a CFR Cluj tiszteletére koncertezett Kolozsváron, Pászkány Árpád klubelnök meghívásának téve eleget.

A turné további állomásairól nemrég új információk derültek ki: 2011 februárjában Moszkva következik, és az etap során 13 ország 26 városában összesen 29 fellépést tartanak. Az együttes frontembere, Bruce Dickinson – aki hivatásos pilóta (sőt, mellesleg harckocsivezető képesítése is van) – szállítja a bandát és a kiszolgáló személyzetet kontinensről kontinensre, egy Boing 757 típusú repülővel.

Élünk azonban a gyanúperrel, hogy a legzúzósabb bulik után a zenész másodpilótája kezeli majd a botkormányt.