Joris Voorn, a deszkás csellista

// 2018-09-24

Szeptember 28-án, pénteken az Akváriumban zenél a tech-house egyik legeredetibb figurája. Összeszedtünk róla néhány érdekességet.

Zenés família

Joris Voorn édesapja, Joop klasszikus-zeneszerző, ami semmiképpen sem rossz indítás, ha zenei pályára készül az ember. Más kérdés, hogy ez esetben meg kell tanulni zongorázni, csellózni és szaxofonozni, amihez nem minden gyereknek fűlik a foga. Mindenesetre Joris nővére operaénekes lett, a bátyja dj-zett, még az amszterdami Royal Concert Hallba is eljutott, csakúgy, mint Joris.

Csak a deszka

Tízéves kora óta gördeszkázik, a mai napig nyomja, amikor van egy kis ideje. Gyerekkorában vidéken élt a szüleivel, ahol kevés volt a megfelelő terep, így nagyon szerette, ha a papa új darabjának a bemutatójára kellett menni, mert előtte mindig tudott egy kicsit deszkázni a koncertterem környékén.

Család és média

Mivel a szülei életét is végigkísérte a média állandó figyelme, hamar hozzászokott a nyilvánossághoz. Míg más zenészek legalább a magánéletüket igyekeznek elrejteni mások szeme elől, ő Facebook-oldalán gyakran megoszt képeket a gyerekeiről és a feleségéről. Egy interjúban azt mondta, a család tartja őt egyben a folyamatos turnézás közben.

Oranje!

Paul Kalkbrennerhez hasonlóan ő is hatalmas futballdrukker. Mindig igyekszik úgy időzíteni a bulijait, hogy ne üssék egymást a holland válogatott meccseivel. Természetesen van a saját nevét viselő válogatott meze is.

Meccs + sör

Focit nézni lehet otthon, egyedül, de minek, ha társaságban, sörrel is lehet. Ennek az időtöltésnek nagy rajongója Joris – aki nem hiszi, annak itt egy kép, melyen Gregor Tresherrel és Dubfire-rel gurít le egyet az idei foci-vb ideje alatt.

Fotóban is jó

Imád fotózni. És kirándulni. Így adja magát a természetfotózás, de nagyon odavan az indusztriális helyszínekért is. Nemrég végigkattintgatta Detroitot, majd Derrick Mayjel dzsemmeltek egy nagyot a stúdiójában. Ilyen egy jó amerikai turné, na.

Van véleménye – és nem rejti véka alá

Kevés zenész áll ki nyíltan a politikai meggyőződése mellett, a legtöbben félnek, hogy ezzel elriasztják rajongóik egy részét. Joris azonban keményen megmondja, amit gondol, Trumptól a Brexitig – előbbinek a bevándorláspolitikáját, utóbbinak a lehetséges hatásait bírálva. Nemrég nyíltan kiállt a szexizmus ellen is.

Pénteken tehát irány az Akvárium Nagy Hallja, Joris Voorn 3 órás szettjét Peter Makto és az Indigo Theory támogatja meg. Még van pár 5000 forintos belépő és persze a karzatra szóló VIP-jegy. Több infó a buli Facebook-oldalán.