Új klip, új basszer, új dalok – visszatér a Budapest Park színpadára az Ivan & The Parazol

// 2024-06-10

A budai banda még sosem hallott szerzeményekkel és új basszusgitárossal veszi be a Park színpadát.

I can’t stop dancing because
I don’t wanna go

Nem tudom abbahagyni a táncolást, 
mert nem akarok elmenni

Ivan & The Parazol: Dancer

A 14 éve, 2010 februárjában alapított Ivan & The Parazol hazánk egyik legnépszerűbb és legérdekesebb rockzenekara: a hatvanas évek beatjét és a hetvenes évek rockzenéjét keverték modernebb hatásokkal, és már első albumaikkal hatalmas sikert arattak, melynek révén többek közt Amerikában is zenélhettek.

Pályafutásuk csúcsát azonban saját bevallásuk szerint talán a tavaly nyáron adott Budapest Park-os koncertjük jelentette, úgyhogy evidens volt, hogy visszatérnek a Soroksári úti koncertkánaánba.

Ahogy írják honlapjukon:

Tavaly az év bulija volt, most azt tervezzük, hogy az évtized bulija legyen.

Komoly vállalás, és nem is aprózzák el. Amellett, hogy vadonatúj repertoárral készülnek – hamarosan érkező albumjuk új dalai is a Parkban debütálnak – Springer Márton helyére lépő új basszusgitárosukkal is most először zenélnek élőben.

Teaserként a koncerthez most feldobták legfrissebb számuk, a Dancer klipjét, melyben a zenekar glamrock-stílben, fullos sminkben virítva adja elő a fülbemászó dalt – és a srácok a magyar nyelvű Budai Pop album után most ismét angolra váltottak.

Katt a képre a videó lejátszásához

Jól áll nekik minden nyelv, ahogy a David Bowie Ziggy Stardust-korszakát és Marc Bolant idéző arcfestés és hacukák is. A koncerten pedig sanszos, hogy még erősebben oda fog verni a Dancer, hiszen a zenekar mindig hozza élőben is a harapós hangzást, a dalok pedig új életre kelnek a színpadon, többek közt Balla Máté extrás gitárszólóinak és a banda örömzenélésének köszönhetően.

Menetrend

Kapunyitás este 6-kor, majd 50 percre rá a holland The Vices melegíti be a közönséget, Vitáris Ivánék pedig 8 után tíz perccel lépnek a színpadra. Állójegyek 6999 és teraszos jegyek 9999 forintért a helyszínen és a Budapest Park honlapján kapható. További infókat a Facebook-eventnél találsz.

A rockrajongóknak amúgy elég jól alakul eddig a nyár: