Milyen a diszkó, ha italo? Nézd és hallgasd

// 2018-05-15

A popzene egyik legérdekesebb képződménye, az italodiszkó lesz a fókuszban pénteken a Toldi moziban. Filmnézés és party. 

Az italodiszkó Olaszországban született a nyolcvanas évek elején, az akkori elektronikus tánczenei hangzások és az érzelmes olasz dallamok elegyeként. A kilencvenes évekig volt nagyon divatos, addigra meghódította egész Európát és Amerikába is átszivárgott. Ott meg hatott a mai elektronikus tánczenék alapjaira, a house-ra és a technóra.

Azóta viszonylag kevesen ismerik, de az utóbbi években újra beindult, és a mostani fiatal generációk körében egyre menőbb. Ezt a trendet meglovagolva az olasz Pietro Anton elkészítette az Italo Disco Legacy című filmet, mely magáról a zenei irányzatról szól.

Ezt a filmet lehet május 18-án, pénteken megnézni a Toldiban, utána pedig egy hatalmas italodiszkó-party következik. A fő fellépő, Codazzi egyenesen a műfaj szülővárosából, Milánóból érkezik élő műsorral. Dj Crimson egy csak erre az alkalomra válogatott space italo szettel készül, továbbá játszik még Galactic Jackson, valamint a budapesti italodiszkó-sorozat, a Super Italo Hungary két házigazdája, d’Endre és Hifi Nyuszi.

A vetítés este kilenckor kezdődik, jegyet a toldimozi.hu-n lehet venni, 2400 forintért. Akit csak a buli érdekel, az este 11 után 1400 forintos belépőt vehet.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!