Istenek a dobokra estek – jegyet nyertek a !!!-koncertre!

// 2013-04-21

Új lemezével tér vissza hozzánk komolyabb európai turnéja részeként a kaliforniai !!! (ejtése: csk-csk-csk) dancepunk-formáció május másodikán, csütörtökön. Az A38-on a Thr!!!er című albumuk április harmincadikán jelenik meg, tehát kb. nálunk lesz először élőben hallható. Megvannak a jegynyertesek.

A !!! 2001-ben dobta be első albumát, mellyel valósággal berobbantak a világ legszórakoztatóbb zenekarai kategória élmezőnyébe, mégpedig igen előkelő helyre – a Sacramentóban alakult banda mindent elsöprő lendülettel mutatta, hogy nyolc piképólós, nerdtrikós, lógó farmergatyás, reménytelenül nevetséges frizurájú geek is képes összehozni elképesztő bulikat. A frontember Nic Offer béndzsa klottgatyáival és rekeszizomláz-okozó higanymozgásával, ha lehet, tovább fokozta, és hamar kihagyhatatlanok bizonyos komolyabb fesztiválok programjából is.

Magyarázatra szorul a nevük is: ezt az Istenek a fejükre estek című már-már kultopuszból, az ebben szereplő busmanok csattogós-csettintős nyelvájárásból szerválták. Ezek után gondolhatjuk, mennyire veszik komolyan magukat és a zenéjüket, melyre jellemzők a funkos-csattogós basszusok, a punkos nyers dobok, az okosan oltott elektronika, illetve a “sikamika-gitárriffek”.

Lemezborítóik artworkjei kissé pszichedelikusak, akárcsak némelyik majd’ tízperce punk-dance-himnuszuk – bejöttek a Red Hot Chili Peppersnek is, volt, hogy egyik angliai turnéjukon a !!! volt a fix előzenekar.

Aztán, először 2005-ben, majd 2009-ben tragédia árnyékolta be a féktelenséget: mindkétszer dobost vesztettek, először Mikel Giust balesetben, négy évvel később pedig az LCD Soundsystemben is zenélő Jerry Fusch-ot (ő liftaknába zuhant). A második haláleset már, ha lehet ilyet mondani, már nagyon komolyan megrendítette a bandát; és az LCD-t, az utolsó albumkat, a This Is Happening-et is Jerry emlékére készítették.

Aztán legutóbb a Coachella exkluzív hajós minifesztjén hallottunk róluk, majd idén január végén a Warp Records bejelentette, hogy április utolsó napján jön az lemez (legalábbis Európában, az Államokban egy nappal előbb). A két dobos elvesztése után sajnos már csak hatan vannak, és pár évvel ezelőtti szigetes koncertjük után most visszatérnek Budapestre.

Belépő elővételben egy százas híján négyezer, a helyszínen négyszázzal több, mint négyezer forint. Elővételezni a hajó weboldalán vagy pénztárában lehet, meg nálunk nyerni:

Játék

Honnan adtunk élőben 2011 augusztusában punkkoncertet az Alvin és a Mókusoktól? (Segítség akkori ajánlónkban, a helyes válasz Zöld Pardon.)

A megfejtéseket május másodikán, csütörtökön délig várjuk !!! tárggyal a jatek@koncertblog.hu-ra. A helyes megfejtést beküldők között két nyertest választottunk ki, aki ingyen mehet a csütörtök esti !!!-koncertre az A38-ra: Makárd Péter és Pozsár Roland. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, egyben e-mailben értesítettük őket, egyúttal tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra