Ilyen nincs és mégis van – bérletek a Fishing on Orfűre

// 2014-06-16

Idén már közel egy héttel a kapunyitás előtt teltházas lett a Fishing on Orfű, feltehetően a Kispál és a Borz eredeti felállású fellépése miatt. De rajtuk kívül is számost extrával kecsegtet a Baranya megyei tóparti fesztivál, melyet sokan Magyarország “legszerethetőbbjének” tartanak. Aki menne, de már nem jutott jegy, velünk játszhatott – bérletnyertesek a cikk végén.

Kispál-nap 2013

Igaz, nem biztos és annyira egyértlemű az összefüggés a Kispál-fellépés és a bérletek elfogyása között, ugyanis a kispálos nulladik napra már áprilisban elkelt minden jegy. A lényegében már feloszlott kultzenekar frontembere, Lovasi András alapította fesztivál nem tervez sem költözést a Lovasi szűkebb pátriájának számító orfűi helyszínről, illetve bővülni se nagyon akarnak, nem akarnak világsztárokat felvonultató megarendezvénnyé válni.

Kispálék mellett a változatos progamból kiemelhető Németh Juci új zenekara, a Hey Honey bemutatkozása, a kilenc év után rendkívüli koncertet adó Annabarbi, illetve az amerikai (Los Angeles-i) poszt-hardcore-nagyágyú, a Letlive is.

A konkrét program szerint a fél kilences Kispál-originál előtt az Üllői Úti Fuck és a Pál Utcai Fiúk zenél az OTP-nagyszínpadon, míg utánuk az Európa Kiadó zárja a programot.

Csütörtöktől (június 19.) aztán jön a Kispál-mentes program korunk legfontosabb-foglalkoztatottabb koncertzenekaraival, a Punnanyval, a Brainsszel, az Intim Torna Illegállal, a Budapest Bárral, a Péterfy Bori & Love Banddel, a Quimbyvel, a Supernemmel, az Anna & the Barbies-szel, a HS7-nel, a Vad Fruttikkal – azért ezen a napon se maradunk Lovasi nélkül, ekkor játszik a Kiscsillag.

Szintén csütörtöktől második nagyszínpad koncertezik a 30Y, a Subscribe, az Isten Háta Mögött, az Alvin és a Mókusok, Odett, az Óriás, friss és várhatóan eléggé vicces programjával a Soerii & Poolek és A Kutya Vacsorája, de itt lesz a már említett Letlive is.

A harmadik számú helyszín, a Nagysátor programjában a Bëlgát, a Fish!-t, a Carbonfoolst, a PASO-t, az Ivan & the Parazolt, a Akkezdet Phiait, a Diazt, a Ganxta Zolee és a Kartelt, Fluor Tomit és a Hősöket találunk (és még persze sokan másokat) 

A Laptopszalon nevű színpad inkább a szűkebb közönségű előadókat vonultatja föl, ami alól kivételt talán csak az Anna & the Barbies. Ezen kívül lesz még Junkie Jack, Flash, Kipu, Uzipov, Turbo, Konyha satöbbi-satöbbi.

Új helyszín a Borfalu, mely a fesztivál legmagasabban fekvő színpada, amiből az következik, hogy szellősebb hangszerelésű, így különlegesebb koncerteknek ad majd helyet. Úgy is mint: az Amerikában mostanára blues-sztárrá váló Little G Weevil, a Budapest Voices kórus, a Frenk, a Tudósok, Ferenczi György és a Rackajam.

És új helyszínre újféle buli is dukál – a Borfaluban minden nap a nyitó- és záróprodzsekt a Nótakaraoke. Igen, a program épp az, amire a neve alapján gondolnánk: a vállalkozók az autentikus és modern nótákból is felkészült kiváló cigányzenekarral nótázhatnak kedvükre.

A Fishing on Orfű részletes programja és minden egyéb információi elérhető a weboldalon: www.fishingonorfu.hu

Játék két bérletért – nyertesek

Melyik három fesztivált nyomta le egy héten belül 2011 nyarán a Kiscsillag? (Segítség akkori cikkünkben, a helyes válasz: veszprémi utcazene-fesztivál, Hegyalja Fesztivál, EFOTT.)

A megfejtéseket szerdán (június 18.) reggel kilencig vártuk a koncertblog1@gmail.com-ra Orfű tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül két nyertest választottunk, akik háromnapos bérletet nyertek a Fishing on Orfű fesztiválra: Friedrich Edinát és Kuntzl Balázst. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a bérlethez jutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

www.quimby.hu