Idén is lesz hangvetős tehetségkutató

// 2018-07-02

A Budapest Ritmo Showcase azért jött létre, hogy segítsen a tehetséges előadóknak belépni a zenészéletbe. 

A jelentkező zenekaroknak rendelkezniük kell legalább negyvenöt percnyi anyaggal, melyet október 4-én a Szimplában élőben eljátszva meggyőzhetik a a zsűrit. Erre azonban csak három magyar és három külföldi zenekarnak lesz erre lehetősége.

Vajon kik lesznek azok?

A regisztráció július 20-án zárul, addig kell kitölteni ezt a kérdőívet, a számokat pedig elküldeni a registration@hangveto.hu címre. Augusztusban döntenek arról, hogy a pályázók közül melyik hat együttes léphet színpadra októberben.

A szerencsés hatos élőben debütálhat a nívós nemzetközi zsűri előtt, melynek tagjai a produkció után véleményezik a hallottakat, így segítve a zenekar szakmai fejlődését. Ezenkívül garantált a megjelenés a Budapest Ritmo kommunikációs kampányában, na meg a tehetségkutató weboldalán is.

Tavaly ők zsűriztek
  • Vítor Belho, aki a zeneiparban töltött 30 éve alatt elég sok helyen megvetette a lábát. Dolgozott fesztiválkurátorként, menedzserként és koncertszervezőként. Ő a fejes a Nordesía Produccións nemzetközi ügynökségnél, ahol zenészekkel, fesztiváldizájnnal és eseménypromóval foglalkoznak. A University of Santiago de Compostelán tanít zeneipart és kulturális menedzsmentet.
  • Chris Eckman, producer és kiadótulajdonos, illetve pedig az elismert amerikai együttes, a The Walkabouts tagja.
  • Ben Mandelson, a világzene fogalmát megalkotó csoport tagja. A Womex, a világ legnagyobb zenei konferenciája ötletgazdája és igazgatója.
  • Carlos Seixas, az FMM Sines Festival szakmai veetője 1989 óta. Ezt a rendezvényt sokat dicsérik kűlönösen színes zenei kínálatáért.
  • Jun-Lin Yeoh, a JL Productions igazgatója, és a Rainforest World Music Festival művészeti igazgatója. A Womexnél is fontos szerepet tölt be.

Az idén is hasonló kaliberű szaktekintélyekre lehet számítani.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!