Hullócsillagos Zagar-nyárzáró – megvannak a jegynyertesek!

// 2018-08-13

Láttad már az új Zagart? Ha még nem, van egy jó koncerttippünk. Ketten duplabelépőt nyertek.

Az elmúlt nagyjából 15 év leginkább fősodorban úszó alternatív zenekara, a Zagar a megújulás jegyében tölti a 2018-as évet, és nincs jobb alkalom meggyőződni erről, mint augusztus 19-e estéje, Badacsony mellett.

Megmártózás a pszichedéliában

Az idei nyár meglepetése az egykor alternatív zenekarok másodvirágzása, melynek keretében a kísérletezőbbnek ismert bandák újabban pszichedelikusként hivatkoznak magukra. Mozgalmasabb-tekergősebb dallamok, sokkal több visszhang, intenzívebben dübörgő basszusok pörgették fel ezeket a zenéket. A psyköntös a Zagarra is felkerült, ennek az ozorai koncerten adta talán első tanújelét.

Az újragondolás abszolút sikeresnek tűnik, az eddig is utaztató zenét játszó srácok olyan kiforrott, érett hangzássá érlelték a műfajtól elvárható organikus és komplex dallamvilágot, mintha mindig is ilyet játszottak volna.

Mióta az ország Európa nem hivatalos partycentrumává vált, a magára valamit is adó úri közönségnek már nem feltétlenül elég egy jó hangrendszerrel felszerelt egyszerű klub, igazán menő koncertnek exkluzív helyszín dukál. A Zagar ebben a szellemben kimaxolja a nyárbúcsúztatást: kiválasztották a Kárpát-medence egyik legmegkapóbb domboldalát a Badacsony lankáin.

Ami a bemelegítést és a levezetést illeti, az Analog Balaton duó gitáros-szintetizátoros eklektikus szettjével alapoz, míg a táncoltatást levezető dj-szett szintén egy eklektikus válogatás lesz Galactic Jackson aka Ballacid jóvoltából.

 

A Zagar-féle nyárzárás ezen túlmenően is tartogat izgalmakat a Balaton partján, amennyiben a tiszta égboltot kell csak kiszurkolni a nyár hullócsillagokban leggazdagabbnak ígérkező estéjén.

A pontos helyszín a badacsonytomaji Friss terasz, a dátum augusztus 19. (esőnap 20-a). Hogy a helyszín adottságai minél jobban érvényesüljenek, a party este 6-kor indul, így még a későn érkezők is lecsavarhatnak egy fröccsöt a lemenő nap fényében. Az első száz elővételes jegy 2900 forintért beszerezhető, később vagy a helyszínen 3400 az élmény ára. Ne legyen kétség afelől, hogy megéri, ilyen setting tényleg nem mindennap áll össze.

Játék

Mikor jelent meg a Zagar limitált példányszámú vinillemeze, az Anniversary Remix Edition? – kérdeztük. (Segítség az akkori lemezbemutató koncert ajánlójában, a helyes válasz: április 27-én.)

A megfejtéseket augusztus 17-én, pénteken délután 2-ig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre, Zagar tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül két nyertest választottunk: Szalai Lucát és Márton Gézát, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a vasárnapi Zagar-koncertre, a Friss Teraszra. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!