Holnap sötét fellegek gyűlnek Budapest fölött

// 2020-02-11

Holnap öt deathcore-zenekar jön a Barba Negrába: a Thy Art Is Murder, a Carnifex, a Fit For An Autopsy, a Rivers Of Nihil és az I Am.

Az ötödik, Human Target lemezét hozza az ausztrál Thy Art Is Murder. Róluk azt mondják, hogy zenéjükkel újradefiniálták az extrémmetált. A Human Targetet albumot júliusban jelentették meg, amivel “napjaink posztmodern disztópiája, káosza és zavartsága ellen szólalnak fel” – mint írják a koncertről szóló sajtóanyagban. CJ McMahon, a zenekar énekese így beszélt egy interjúban a lemezről:

Minden anyagot az előzőnél jobban akarsz megcsinálni. Próbáljuk kitalálni, hogy mi működött korábban, és próbálunk mindig valami mást is hozzátenni. Ezzel a lemezzel kiléptünk a vallásellenes témákból, és próbáltunk olyan dalokat írni, amik valódi dolgokról szólnak, amik hatással voltak az életünkre, vagy a hozzánk közelálló emberek életére. Kicsit nehezebb volt szövegileg, mert új témákat próbáltunk ki.

Erős szettel készül az amerikai Carnifex is; ők is nemrég dobták ki a friss lemezüket, a World War X címmel. Az album a háború szemszögéből világítja meg a rajongóknak már ismerős témákat, egyéni küzdelmeinket és belső kihívásainkat – a megszokott reménytelen köntösben tálalva, egyszerre kaotikusan, veszélyesen, erőszakosan, rejtélyesen. A No Light Shall Save Us dalban az Arch Enemy énekesnője, Alissa White-Gluz is énekel:

Ugyancsak új lemezes és amerikai a Fit For An Autopsy, mely az októberben megjelent The Sea of Tragic Beasts albummal jön. “Az albumon szereplő dalok mind saját egyéniséggel rendelkeznek, és hagyják, hogy a hallgató hosszabban élje meg az érzelmeit, mint az eddigi dalokkal” – mondja róla a gitáros Will Putney.

A Rivers of Nihil a Where Owls Know My Name című harmadik nagylemezét hozza a koncertre, amiről azt mondják, hogy az eddigi legjobb, legambiciózusabb anyaguk. Az őszről szól, ami az elmúlást szimbolizálja, de náluk valahogy mégis az újjászületést jelenti.

Holnap este a Concerto Music eseményének kapunyitása este 6-kor lesz, belépő a helyszínen 6500 forint. A kezdés a magát “texasdeathként” definiáló I Am dolga lesz. Ők 2017-ben adták ki első nagylemezüket, a Life Through Tormentet, Slayer-, Metallica-, Megadeth-, Anthrax-, Pantera-, Power Trip- és a Cro-Mags-hatásokkal. A Hard 2 Kill című legutóbbi lemezük a texasdeath fogalmát is új megvilágításba helyezi.


Ez is a Barbában – Igorrr új albummal áprilisban: