Hiteles elektroandroid Kanadából – Deadbeat az A38-on, jegyet nyertek

// 2013-03-21

A híres kanadai technoid, Deadbeat játszik élőben szombat este az A38-onaz Aktrecords és hajó szervezésében. Kiválasztottuk a nyerteseket.

Deadbeat, azaz Scott Monteith annyira elkötelezettje az elektronikának, hogy tanít a Red Bull Music Academyn, ugyanott ráadásul és nemzetközi workshopvezető is, emellett ő az Ableton zenei szoftver fejlesztője.

Persze emberünk élő cáfolat Woody Allen klasszikus bonmot-jára: aki nem tudja, az tanítja. Deadbeat elég jól tudja is, zeneisége minden elektronikus zene ősforrásából, a dubból indul, és „falrengető mélységű basszusokat” kever néha még house-os vokálmintákkal is.

Elkaphatjuk műveiben a technós minimalizmust és a „súlyosan süppedős” dubstep-érzeteket is. Tolja a srác ezt úgy, hogy apróbb csúszásokkal-mászásokkal, direkt pontatlan váltásokkal és játékossággal megmutatja az embert is a digitális kütyük mögött.

Isu persze szombatra is minimáltechnós valóját viszi az A38-ra, Cadik meg dobbal-basszussal variál jó szokása szerint, egészen a dubstepig és onnan vissza. Fontos, hogy a Deadbeat-party a hajón éjfélkor kezdődik, előtte másik belépővel lehet bemenni az Irie Maffia-koncertre.

A lineup:

Deadbeat live (Blkrtz/Wagon Repair/Cynosure; Kanada)
dj Isu (Technokunst/Lick The Click!/Aktrecords)
dj Cadik (All Soundz/Rewind)

Nyerj jegyet!

Melyik szervezőcsapat tartott “technodelic” stílusú partyt a margitszigeti Brick Clubban az idei március tizenötödike előestéjén? (Segítség korábbi ajánlónkban.)

A megfejtéseket a koncertblog1@gmail.com címre vártuk, Deadbeat tárggyal, szombaton délután háromig. A helyes megfejtést beküldők között három nyertest választottunk ki, akik ingyen mehetnek be a szombat éjszakai az A38 Presents by Aktrecords & A38: Deadbeat live partyra. A nyerteseket e-mailben értesítettük, illetve tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra