Hétfőtől a vidéki kocsmák belső tereit is elfoglalhatjuk

// 2020-05-14

Újabb enyhítő intézkedéseket jelentettek be a mai Kormányinfón. A kérdéseinkre nem válaszoltak.

A Pest megyei fertőzöttségi adatok közelebb állnak a vidéki adatokhoz, ezért a jövőben ezt egy egységként kezelik, így hétfőtől Pest megyében is feloldják a korlátozásokat, melyek része immár az is, hogy nemcsak a vendéglátóhelyek teraszain, hanem belső tereiben is lehet majd fogyasztani.

Az esetleges budapesti enyhítésekről délután 3 után fog határozni a kormány, miután lejár a határidő, melyet a kerületi és a főpolgármesternek adtak, hogy válaszoljanak Gulyás Gergely kancelláriaminiszter levelére, amiben kikéri a véleményüket az enyhítésekről.

Ezek a kérdéseink maradtak megválaszolatlanul:

A korábban bejelentett egymilliárdos kultúratámogatási csomag mellett tervezi-e a kormány, hogy további forrásokat biztosít a kreatív- és szórakoztatóipar megsegítésére?

Illetve ennek és a tegnap nyilvánosságra került részleges átfertőzöttségi adatok tükrében elképzelhetőnek tartják, hogy augusztus 15. előtt engedélyezik kisebb, 500 fő alatti vagy akár legföljebb 100 fős rendezvényeket, mely intézkedésekkel a szektor némi levegőhöz juthatna?

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációs államtitkár a minap azt közölte, hogy a budapesti korlátozások enyhítésének feltétele az itteni idősotthonokban történt koronavírus-halálesetek számának csökkentése. Mi a pontos összefüggés a zárt közösségekben, így az idősotthonokban való járványkezelés sikere, és a budapesti élet újraindítása között?

Tegnapi cikkünk erről:


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




Kaptunk egy jó interjút: