Harmadszor is lelőtték Ibrahim Tatlises török-kurd énekest

// 2011-04-06

A Törökország mellett Görögországban és a Közel-Keleten is népszerű énekes, Ibrahim Tatlises súlyosan megsérült egy isztambuli támadás során. Az ismeretlen elkövető fejbe lőtte az énekest, majd elmenekült a helyszínről.

Az ötvennyolc éves, Emperor, vagyis Uralkodó néven is ismert énekes, Törökország egyik legnagyobb sztárja nem sokkal éjfél után éppen a Beyas török tévécsatorna épületéből távozott menedzserével, aki szintén megsérült a támadásban. Egy ismeretlen fegyveres Kalasnyikovval lőtt, majd elhajtott. Mindkettejüket kórházba szállították, és azonnal meg is műtötték. Eddig semmilyen fegyveres vagy terrorcsoport nem vállalta magára a támadást.

Nem ez az első támadás az énekes ellen. 1990-be már lábon lőtték, majd ’98-ban sérülés nélkül úszott meg egy másik támadást. A mostani golyó a koponyája hátoldalán hatolt be, és elöl távozott. “Az állapota még mindig kritikus, de sokat javult, mióta behozták” – mondta Caglar Cuhadarglu sebészfőorvos a négyórás operáció után. A menedzser állapota stabil, neki a nyakát kellet operálni.

A dél-keleti Sanliurfa városból származó kurd énekes eddig több mint harminc albumot jelentetett meg, és számtalan mozifilmben szerepelt. Továbbá saját tévéműsora is van, ezen kívül üzletemberként sem ismeretlen: Irak északi, kurdok lakta területén számos üzleti érdekeltsége van.

BBC

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)