Hardcore-tól punkig – nyerj jegyet Boysetsfire/Gallows/Bane/Shell Beach-koncertre!

// 2013-06-14

Noha a Duna még mindig alig fér a medrébe, azért a rajta úszkáló A38-on igen erős hardcore-buli ígérkezik június 17-én. Ezúttal a Magyarországon is már többször megfordult, amerikai Boysetsfire-t, a már csak részben straightedge Bane-t, az angol hardcorepunk Gallowst terelte össze egy helyre – mindehhez a felvezetést pedig a hazai Shell Beach fogja biztosítani. Menj ingyen!

A veterán Boysetsfire az utóbbi időben némileg eltűnt, legalábbis ami a stúdiólemezeket illeti. Pár napja azonban kidobták az ötödik nagylemezüket (While a Nation Sleeps), ami bizony igen erősre sikerült. A zenekar körül már a tavaly év vége felé elkezdett izzani a levegő, mikor a tesópáros Matt és Marc Krupanski kiszálltak a zenekarból, így az új lemez stúdiómunkálataiban a visszatérő Robert Ehrenbrand pengette a basszusokat, míg a dobokat Dan Pelic csépelte föl. A Boysetsfire neve egyet jelent a kifogástalanul felépített koncertekkel, az együtténeklős részektől pedig idén nyáron is visszhangozni fog a Duna, ez szinte borítékolható.

Az este másik fellépője, a 2005-ben alakult angol Gallows tökéletesen testesíti meg kocsma-hardcore fogalmát, mikor is a kíméletlenül egyszerű és kőbunkó riffekre csak úgy záporoznak a kiütött fogak a színpad előtt. Első albumukat Amerikában az Epitaph forgalmazta, ami már eleve minőségbiztosítás, azonban a tavaly megjelent Gallows című albumukkal kétségtelenül beírták magukat az angol hardcore történelmébe.

A rajongók néztek egy nagyobbat, mikor az igencsak intenzív élőprodukciójáról híres Frank Carter 2011-ben kilépett a zenekarból, majd megalapította a Pure Love nevű, erőszakosnak nem igazán mondható zenekart, amiben azóta is trillázik. Helyére a kanadai bikanyakú, Wade MacNeil érkezett, akinek cseppet sem kell szégyenkeznie, ha a már említett intenzív színpadi teljesítményről van szó. A zenekar nálunk még nem lépett föl, már lehet készíteni az acélbetétes bakancsokat és a fehér atlétatrikókat.

A Bane jól ismert keményvonalas hardcore rajongói között, az akkori Converge-gitáros Aaron Dalbec kísérleti projektje volt, mely 1994-ben alakult meg, és azóta is lelkesen nyomják. A Give Blood egyértelműen az egyik legjobb kemény hc-album, szövegeik és egyetemes mondanivalójuk pedig leginkább a műfajon belüli toleranciáról és együttműködésről szól, aminek korábban a straigthedge-vonal meglovagolásával adtak hangsúlyt. A zenekar utoljára 2010-ben jelentett meg egy lp-t, Holding This Moment címmel.

Az estét a hazai Shell Beach fogja megnyitni, akik vélhetően az igen ütősre sikerült, tavaly kiadott második nagylemezükre, a This Is Desolationre fogják felépíteni a műsoruk. Az illusztris társaságból jól látszik, hogy a hardcore/punkrajongó közönségnek nem lesz oka panaszra, az egy hónappal később újra hazánkba látogató másik legendának, a Suicidal Tendencies-nek megfelelő bevezetése lesz ez a buli.

Jegyet elővételben háromezer-nyolcszázért lehet szerezni, a hajó weboldalán vagy személyesen, a helyszínen, a koncertek előtt ugyanez már négyezer-ötszáz forint. De aki velünk, játszik, ingyen is bemehet:

Nyerj jegyet!

Melyik filmből vette a nevét az A38 legutóbbi punkos fellépője, a !!!? (Segítség korábbi ajánlónkban.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre várjuk június tizenhetedikén, hétfőn délután háromig. A helyes megfejtést beküldők közül egy nyertest választunk, aki ingyen mehet az aznapi Boysetsfire-, Gallows-, Bane-, Shell Beach-koncertre a hajóra. A nyertes nevét ebben a cikkben, itt, illetve a Facebook-oldalunkon is közöljük, őt e-mailben értesítjük, egyben tudatjuk vele a koncertekre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!