Halál a Linkin Park előtt

// 2012-11-18

Egy nő meghalt, tizenkilencen megsebesültek, miután a nagy szélben rájuk dőlt egy ideiglenes hirdetőoszlop, miközben arra vártak, hogy bejussanak a Linkin Park fokvárosi (Cape Town, Dél-Afrika) koncertjére.

Az oszlop ideiglenes építmény volt, a sérültek közül tizenketten szorultak kórházi ápolásra. A város szóvivője megerősítette, hogy az oszlop közelében tartózkodó sérültek közül egy nő, Florentina Heaven-Popa belehalt sérüléseibe.

A koncert a rossz idő ellenére (mely az állványzat összeomlását is okozta) folytatódott, a zenekart csak a koncert végén tájékoztatták a történtekről.

A zenekar honlapján az alábbiak olvashatók: “A Cape Town Stadiumban tartott koncertünk után tájékoztattak minket, hogy néhányan megsérültek, miután rájuk omlott egy hirdetőtorony, melyet a Lucozade emelt a stadion melletti parklolóban. Szeretnénk kifejezni mély sajnálatunkat és aggodalmunkat a sérülteknek, és őszinte részvétünket a balesetben elhunyt rajongónk családjának. Bár semmilyen kapcsolatunk nincs sem a szponzorral, sem azzal, aki az állványzatot építette, komolyan vesszük rajongóink biztonságát, és együtt érzünk mindenkivel, akit érint ez a tragédia.”

A szerzvező cég szóvivője is nyilatkozott: “Szeretném megismételni, mennyire elszomorít minket a Cape Town Stadium előtt történt sajnálatos baleset. Szorosan együtt működünk Fokváros vezetésével és a Tartományi Egyesített Építésügyi Hivatallal a baleset körülményeinek kivizsgálásában.”

A Lucozade gyártója, GlaxoSmithKlein szóvívője a riporterek kérdésére elmondta, hogy a szerkezetet egy alvállalkozó építette, aki “teljes mértékben eleget tett a biztonsági követelményeknek”, melyeket a város és a koncert szervezői támasztottak. Az állványzatot pedig ellenőrizte és elfogadhatónak találta mindkét fél. A városvezetés bejelentette, hogy megindították a nyomozást a balesettel kapcsolatban, az áldozat férje pedig jogi lépéseket fontolgat.


Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!
 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra