Hajórádió – A38-koncertek a Radiocafén

// 2009-11-16

Amíg szegény Bochkorék azon morfondíroznak a romok között, hogy az új gazdánál kell-e majd pénzt adni a céges tejszínbe, addig a könnyűzenei rádiózás másik térfelén szintén veszélybe került  Radiocafé még értékes zenék terjesztése érdekében erősíti kötelékeit az A38-al: szombatonként egyórányi anyagot közöl a hajó koncertjeiről.

 

Az idén tavasszal debütáló Blue Note Trip nujazz-estjeivel indult együttműködés következő szakaszában a hajó koncertjeinek vágott felvétele kerül a 98.6-ra, az A38 Live! szombat délutánonként öttől hatig hallható a Cafén. Az előzetes terveket nézegetve fesztiválsztenderd hazai és nálunk nemrég populárissá váló külföldi zenekarok fellépéseit hallgathatjuk karácsonyig. Október végén a Nouvelle Vague kezdte a sort, november 7-én a DelaDap koncertjének szerkesztett anyaga került adásba, majd december 19-ig sorban következik a Barabás Lőrinc Eklektric, a Harcsa Veronika Quartet, a Heaven Street Seven, a Parov Stelar Band, a Zagar és a Zuboly koncertje.

 

Az A38 koncertterme és terasza az elmúlt hat évben Budapest legszínesebb és legforgalmasabb koncertközpontjává vált, ahol a germán breakcore a backstage-ben együtt piheg a legtisztább hárfával és a legmocskosabb punkkal, miközben a háttérben éppen indiai összművészeti fesztivál zajlik. Ez a széles kulturális kereszteződés eddig sem maradhatott kizárólag a vízen, a közszolgálati tévékben folyamatosan pörögnek felvételek a koncertteremből, most a hajó a rádióba is utat tört.


Zagar az A38-on

Címkék: