Gyomorforgató hétkezdés – jegyet nyertek Eyehategodra!

// 2013-07-19

“Ateista vagyok, hála istennek”, mondja a Buñuel, a mexikói-spanyol szürrealista filmrendező, nekünk pedig valamiért erről az jut eszünkbe, hogy végre eljut Magyarországra az Eyehategod. A 1988-ban alakult amerikai sludge-zenekarnak egyszer már majdnem sikerült, az Obituary és Pitchshifter társaságában 1994-ben. Akkor ismeretlen okból, és mindenki sajnálatára elmaradtak, most, július 22-én, hétfőn viszont annyira itt lesznek, sőt vannak, hogy jegyet lehetett nyerni rájuk a Koncertblogon.

A majd’ húszéves űrt tölt be tehát a tavaly új albummal jelentkező metálbanda, az Eyehategod. Az eseménynek a Dürer-kert ad otthont, ami vitathatatlanul az idei év legnagyobb zenei sújtásának ígérkezik. Az illő felvezetés sem marad el, a sludge-királyok előtt a Harms Way, a Pet the Preacher, a Twitching Tongues és az I Exist mélyítik el a hangulatot.

Ráadásul teszik hétfőn, július 22-én (úgy látszik, a durvazenés koncerteknél divatba jött hétkezdő nap, pár hete a Karma to Burn is hétfőn darálta le az A38 tetőteraszát) kemény, gyomorforgató menünk lesz estére. Az amerikai Eyehategod mellett fellép ugyanis még két amerikai csapat, a Harms Way és a Twitching Tongues, a dán Pet the Preacher, illetve az ausztrál I Exist.

Az est csöndjét először az I Exist, Ausztrália legnagyobb reménysége töri meg. A Harms Way, mely túl van már egy teltházas Dürer-bulin, ez évben a Bannon kiadójánál, a Deathwishnél jelentette meg új ep-jét, a Blindedet, ebből feltehetően megkapjuk a magunk kóstolóját.

Várhatóan a Twitching Tongues is sötét hardcore-punkot fog tolni a képünkbe – ők azok, akik a hardcore műfajból úgy törtek ki, hogy megtartották az alapokat, de az igazi metálos zúzda is ugyanúgy helyett kapott a repertoárjukban, mint az igazi a gótikus kikacsintások. Mindezzel olyan egyedi stílust kerekítettek maguknak, amivel garantáltan összetéveszthetetlenek lettek a mezőnyben.

Az est igazi érdekessége, hogy ez az igen impozáns felhozatal csak itt Magyarországon áll össze egy szinte-fesztivállá, másnaptól külön folytatják útjukat – lefelé a lejtőn.

Nyertesek

Ki váltotta a júniusban a hajón járt Gallowsban Frank Cartert 2011-ben? (Segítség korábbi ajánlónkban volt, a helyes válasz Wade MacNeil.)

A megfejtéseket hétfőn délután háromig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre Eyehategod tárggyal. A helyes megfejtést beküldők között két nyertest választottunk ki, akik ingyen mehetnek a hétfő esti Eyehategod-, Harms Way-, Twitching Tongues-, I Exist-, Pet The Preacher-koncertre, a Dürer-kertbe: Balázs Pétert és Flórián Károlyt. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, e-mailben értesítettük őket, egyben tudattuk velük a koncertekre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!