Grind, thrash, black

// 2010-04-01

Ezen a héten valahogy péntekre esnek a metálosabb koncertek. Először is, ha valaki megsiratná az Archaic nevű zenekart, akik most tartják a búcsúkoncertjüket Fuckin’ Heavy Night név alatt, az az óbudai Kék Yukba vegye az irányt, ahol fellép még a Slayer feldolgozásokat játszó 213 és a Metallica dalokat nyomató Scary Guys is, valamint egy új, reményteljes death metal zenekar, a buta nevű Keeper Of Dreams.

 

 

Ha valaki szigorúbb zenékre vágyik, annak a kőbányai Poco Loco klubban a helye, ahol egy olyan grind-thrash fesztivál lesz, amin kettő darab Concrete nevű zenekar is fellép: az egyik természetesen Magyarországról jött, a másik pedig Ausztriából ruccan át. Ezek mellett játszik még a szintén hazai Brainlust és a Vile Disgust, valamint egy cseh goregrind reménység, a még leírva is borzasztóan hangzó Mincing Fury And Guttural Clamour Of Queer Decay.

 

A felhasználóbarát zenék hallgatóinak pénteki programja a Dürer-kertben lészen: itt játszik az Insane, a Turn Of Mind, a Stiff Bastard, a Pigs Might Fly, a My Best Habit és a Dystopia. Ha pedig valaki gitártekerést, majd később öcsipopot hallgatna, az lenézhet a Wigwamba, ahol a Koncertblogon már beharangozott Jeff Loomis gitárklinika, majd utána Kowalsky meg a Vega-koncert lesz. És hogy jövő hétre se maradjon senki  program nélkül: hétfőn a Kék Yukban olyan külföldi death metal zenekarok beleznek – most csak azokat  mondanám, akiknek ki tudtam olvasni a logójukat a flyerről –  mint a Sanatorium vagy a Darkfall, a magyar Limb For A Limb és Kill With Hate társaságában.