Goaerőművészek és finomkodó audiogourmand-ok – Psychedelic Carnival-jegynyertesek

// 2013-02-11

Az idei karneváli partyszezon egyik legszínpompásabb lineupját vonultatja föl a Psybaba Records és az Y-Production február 16-án, szombaton a Dürer-kertben. A fellépők Európa minden tájáról reppennek hozzánk, és három helyszínen tombolhatunk az alkalomnak megfelelő öltözékben, és-vagy hangulatban. Megvannak Psychedelic Carnival jegynyertesei.

A nagyszínpadon a barcelonai Hypnoxock Project liveact (AP Records) szállít csípőringató-kebelrezgető klasszikus karneváli psy-ritmusokat. Ugyanitt a szerb Sonic Entity liveact (Yellow Sunshine Explosion) felhőtlen progresszívhangulattal emeli tovább az estét, majd a januárban az egész Európát kicsináló hóviharok miatt nemrég elmaradt német Fabio&Moon (Spintwist Records) kínál jelentős progos ropogtatnivalókat.

A hazai szcénát is színes csapat képviseli: az Y-Production több felépőt is delegál, Botondot, Togét, Green Cosmos liveactet, illetve a születésnapját itt ünneplő PH-t. Rajtuk kívül ott lesz még a tőlünk az NRG Cell liveact (Phoenix Groove Records) is.

A Dark Stage magyar-portugál hangversenyt kínál. A Deviant Force két legnevesebb producere érkezik portugál szinekben: Rawar a klasszikus, Goa Gilt követő útvonalon zakatol majd. Társa a versenyben Bolenath lesz, aki darkpsy-alapokon futkározó zenonesque-hangulattal szélesít tovább. Magyarországot ezen a versenyen a Psybaba Records delegáltjai képviselik. A nagy erőművészek: Irgumburgum és a Chemical Spoon komoly nehézsúllyal indulnak, a Psybaba All Stars, azaz Jirzij és Garcy és Paya csapatban támadnak, míg egy ifjú titán, Neighbour acélos zenei izomzatával kecsegtet a viadal végén.

A Chill Stage ezen az estén a Heliostaff Chill (Napszövetség/4.49 Family) segítségével a magyar ambient- és psybient-szcéna régi és újabb mezőnyéből kínál a finomkodásra éhes audiogourmand-oknak remek összeállítást. Fellépőik (Thomato, Fox, Ohmikron, Alagi, Rodo, Nasca) sorban hozzák majd elénk a szofisztikált pszichedélia válogatott hangulatát.

A dekor a Trixx, a társszervező Psybaba Records és a Napszövetség műve lesz, a vizuális hatásokért pedig a Lumpix Vizual Team és a Soulterraz közösen felel. A belépő elővételben kétezer-ötszáz forint, és Mixart Pubban lehet kapni, a helyszínen ugyanez már egy ötszázassal drágább.

Jegyet nyertek

Hol lépett volna föl Budapesten a Fabio&Moon januárban? (Segítség akkori ajánlónkban volt, a helyes válasz: A38.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre várjuk, Carnival tárggyal. A helyes megfejtést beküldők között két jegyet osztottunk ki a szombati dürer-kerti Psychedlic Carnival partyra: Pordán Attilának és Takács Gabinak. A kiválasztott ingyenpartyzókat e-mailben értesítettük, egyúttal tudattuk velük a partyra bejutás módját, illetve nevüket a Facebook-oldalunkon is közöljük.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra.