Gázolás, lövöldözés, rejtélyes halál: van baj a fesztiválokon

// 2018-06-18

Még csak nemrég indult be a nyári fesztiválszezon, de hárman már meghaltak, rengetegen megsérültek. 

Hétfőn történt a hollandiai Pinkpop fesztiválon, hogy egy autó elütött négy embert Bruno Mars záró koncertje után. Az autót és a sofőrt is keresi a rendőrség – írta az NME.

Azt nem tudni, hogy szándékosan gázolta-e el az áldozatokat, az viszont biztos, hogy egyikük belehalt a sérüléseibe. A Pinkpop szervezői a Facebook oldalukon fejezték ki a sajnálatukat, és megígérték, hogy amint lesz több infó, azonnal szólnak.

Az AP értesülései szerint vasárnap lövöldözés vetett véget egy művészeti fesztiválnak Trentonban, New Jersey állam fővárosában. Angelo Onofri nyomozó azt mondta, hogy két férfi kezdett lövöldözni egymásra, az egyikük meghalt a helyszínen, húszan megsérültek, köztük egy tizenhárom éves fiú.

A lövöldözés után azonnal lefújták a fesztivál további programjait. Az Art All Night fesztivál szervezői is Facebookon nyilvánították ki a részvétüket.

Egy húszéves lányt, Caroline Friedmant holtan találták a Firefly fesztiválon, ugyancsak vasárnap. Még bevitték a legközelebbi kórházba, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A tragédia oka még nem derült ki – írja a Pitchfork.

A delaware-i fesztivál szervezői közölték, mélyen sajnálják az esetet, és együttműködnek a helyi rendőrséggel, hogy mihamarabb fény derüljön a történtekre.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!

Címlapkép: pixabay.com

Címkék: , ,