Minőségi psytrance a város széli erdőben – az olasz Mwanga hozza fényt a kerepesi éjszakába

// 2024-08-09

Annyira sok nincsen már a nyárból sajnos, úgyhogy eléggé megörültünk a szombati esti Full Nightnak, amit ráadásul most is a korábban már nagyot ment kerepesi-isaszegi (a pontos helyszín valahol a két település határánál van) erdőben tartanak. A helyszín nemcsak autentikusan exkluzív, hanem kifejezetten tematikus is – keresve sem találhatni stílszerűbbet egy trú psy-bulinak, mint az erdő mélye.

Emellett praktikus is, mert közel van Budapesthez, a belvárosból kocsival fél óra alatt ki lehet érni; de ha nincs kocsid vagy feláldoznád a szombat esti furikázást az önfeledt szórakozás oltárán, ám van egy biciklid, akkor tedd föl a Keletiben egy Isaszegen megálló vonatra, majd szállj le ott, és tekerj kb. hét kilométert. Vagy tedd föl az Örsön a gödöllői HÉV-re, szállj le Kerepesen, és biciklizz a helyszínig szintén hét kilométert.

Szóval kijutni nemegynagy, viszont eléggé megéri: a Dance Moment és az Y-Production egy ideje hovatovább sportot űz az új és extrás, főleg természeti partyhelyszínek felkutatásából, minek eredményeképp a kerepesi erdő is már nagy sikerrel debütált. Most mint írják, emelik a „tétet”, és külföldről hívnak headlinert – az olasz (nápolyi származású, de Hamburgban élő)

Mwanga előadása pedig kifejezetten ígéretesnek tűnik, határozottan kilóg a tucat-nightpsy-ok közül. Sötétebb és szikárabb, kevésbé tömött, sokszor inkább már darkpsy-ba hajlik,

és ha gyorsabb lenne úgy általában 10-20-30 bpm-mel, már nem is csak abba hajlana.

Neve, a mwanga szuahéli nyelven fényt jelent, és a művésznév mögött lévő Riccardo pszichedelikus trance-ben meglelt útjára utal, ami valóságos fényt hozott az életébe. Az fantasztikusan egyszerűen frappáns nevű Psylosophia Lab vastagon kiadót is üzemeltető zenész szombatról vasárnapra éjjel egy és fél 3 között játszik a Full Nighton; a zene amúgy már este 8-kor elkezdődik egy konkrétan meg nem nevezett warmup-fellépővel.

Utána, 10-től Finalfiction, éjféltől pedig Pusher lesz a pult mögött. Ő adja tovább az olasznak, akit Alphakey követ hajnali fél 5-ig. A Dance Moment-főnök Tárák reggel fél 7-ig pakol, a zárás, fél 9-ig pedig Pamparam dolga lesz. És aki még eztán is maradna a helyen, simán odasátrazhat vagy bármi, nem hajtják el az embereket.

Jegyet csak a helyszínen lehet kapni, 6500-ért, a hang Void lesz, és parkolni nem ott lehet majd, mint a legutóbbi bulikor, de a party Facebook-eseményén pontosan megjelölték, hogy hol.