Freestyle-verseny a Benta8ban Fesztiválon

// 2010-09-03

 

 

 

Brooklyn és Józsefváros között sok a hasonlóság: multikulturális, szegény, rengeteg tehetséges fiatal zenész lakja, és az átlagnál nagyobb a bűnözés. Ezek a párhuzamok alapján döntöttek a Kortárs Drámafesztivál Budapest és a Benta8ban Fesztivál szervezői úgy, hogy mind művészi területek találkozásaként, mind pedig földrajzilag egyedülálló kísérletbe fognak: a brooklyni dumaszínházas, zenész és színházi előadóművész Reggie Watts vezetésével elsősorban józsefvárosi roma rappereknek műhelymunkát szerveznek. A válogató és verseny szeptember 3-án, pénteken kezdődik, a zsűri elnöke: Beat (ex-Fekete Vonat). 

 

Témáját tekintve is páratlan ez a kezdeményezés, de az együttműködő partnerek sokszínűségét nézve is az:

 

– a Trafó a befogadói közeget is arra ösztönzi, hogy véleményét a pluralizmus, a türelem, a multikulturális attitűd elfogadása, a hagyományok ismerete és az általuk felállított korlátok állandó feszegetése mentén fogalmazza meg. A Trafó a Kortárs Drámafesztivál Budapest helyszíneként 2010 novemberében Reggie Watts fellépésének befogadója.

http://trafo.hu

 

– A Kortárs Drámafesztivál Budapest a kortársban is az újat, a progresszívat keresi. A 2010-es fesztivál Reggie Watts workshopjára toboroz fiatalokat a pénteki freestyle verseny alkalmával. A kortárs színház mozgását, változásait követve új, progresszív alkotóműhelyeket mutat be a magyar és a külföldi vendégeknek.

http://www.dramafestival.hu

 

– A Disztró civil szervezetek kiadványterjesztő hálózata aktivista és kommunikációs csapata segítségével fogja össze a társadalmi felelősségvállalásban és szókimondásban elöl járó kezdeményezést.

 

– A Magyarországi Roma Parlament érdekképviseletet lát el, a magyarországi cigányság helyzetének tömeges méretű megváltoztatásáért és kulturális identitásának megőrzéséért dolgozó intézményeket, művészeti-közéleti szakmai programokat vezet, jogvédő irodát működtet. Inspirálja, informálja és koordinálja a cigány társadalmi civil önszerveződést.

www.romaparlament.hu

 

– A Majdnem Híres Rocksuli popkulturális menedzserképző iskola két féléves kurzusán beható ismereteket ad azon kezdő és jövendő menedzsereknek, akik a szórakoztatóiparban szeretnének érvényesülni. Az OKJ-s képzés elsődleges célja, hogy a magyar popipar vérkeringésébe tehetséges fiatalokat juttasson be, hogy ők maguk is formálói legyenek ennek a látszólag nyílt-harsány, mégis meglehetősen zárt világnak.

www.myspace.com/majdnemhiresrocksuli

 

Helyszín: Harlem Színpad, VIII. Tavaszmező utca 6

A fesztivál időpontja: 2010. szeptember 3-4-5.

A freestyle időpontja: 2010. szeptember 3. 18.00

Címkék: ,