Fesztivál a londoni olimpia előtt – öt kontinens zenészei a Temze mentén

// 2011-11-02

Az amerikai The Scissor Sisters, Wynton Marsalis és a szenegáli Baaba Maal is zenél majd a 2012-es londoni olimpia megnyitója előtti hétvégén (július 21-22) futó zenei fesztiválon (a játékokat július 27-én nyitják meg). A “River of Music” néven futó rendezvényre a világ minden részéről érkeznek fellépők a Temze folyó július 27-én nyitják). mentén felállított hat darab, különböző színpadra. Épp hogy csak aranyérmeket nem osztanak a zenészek között, pedig egyik-másik érdemelne.

Baaba Maal

A rendezvényt a július 21-én és 22-én, az Olimpia megnyitója előtti hétvégén rendezik. Ruth Mackenzie, a Kulturális Olimpia és a 2012-es River of Music igazgatója, a szervező brigádot fényezi: “a kulturális olimpia kapcsán valószínűleg ez a fesztivál az egyik legnagyratörőbb… Az ötlet, hogy számos ország zenészével együttdolgozzunk, egyszerű és nagyszerű. Ez a projekt lehetőség a művészeknek arra, hogy ők is belekóstoljanak kicsit az Olimpia varázsába.”

Az európai zenészeket a Trafalgar Square és a Somerset House színpadai várják, az amerikai muzsikusok a Towerben, az ázsiaiak a Battersea Parkban, az afrikaiak a Jubilee Gardenben, az óceániaiak pedig az Old Royal Navy College-ben lépnek föl. Annyi biztos, hogy ritkán rendeznek ingyenes zenei fesztivált olyan nagyszerű fölhozatallal, mint Londonban az olimpiai visszaszámlálás utolsó napjai között.

 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!

Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)