Fehér éjszaka Egerben – párosjegyet nyertek Péterfy Borira!

// 2013-01-12

Novemberben jelent meg az egyik legismertebb alterpopdíva és zenekara, a Péterfy Bori & Love Band új lemeze, a Fehér éjszakák. Most turnén vannak, és a január 19-i millenárisi nagykoncertre Egerben melegítenek. Kisorsoltuk párosjegyeket a koncertre!

Péterfy Bori nemcsak énekes-, hanem színésznő is, ráadásul a 2008 óta a Nemzeti Színházban (előtte a Krétakör társulatának volt tagja), és felmenői miatt sem kell szégyenkeznie, virtigli művészcsalád sarja – dédapja Áprily Lajos költő-műfordító, nagyapja pedig Jékely Zoltán író-költő-műfordító, egyik unokatestvére pedig Gerlóczy Márton író.

Borinak innen, azt gondolhatjuk, egyenes út vezethetett a budapesti művészvilág tetejére, és ő élt is a lehetőséggel, bár nem éppen zökkenők nélkül. A József Attila Gimnázium színjátszókörében kezdett, miután kétszer sikertelenül próbált bejutni a Színművészetire.

Ezek nem szegték kedvét, különböző társulatoknál kezdett színészkedni, ’88 és ’92 között a Térszínháznál, aztán ’98-ig Arvisura Színházi Társaságnál. Miután ebben az évben szert tett a Színész I. minősítésre, leginkább budapesti Utolsó Vonal, Merlin és Szkéné produkcióiban volt látható. A Szkénében találkozott Schilling Árpáddal, a Krétakör művészeti vezetőjével, innentől pedig már a Krétakör lett a fő terepe (hivatalosan 2000-től tagja), noha a Pintér Béla és Társulatával is szerepelt.párhuzamosan már a Krétakörrel is dolgozott. Nem hagyhatjuk ki, hogy 2008-ban, miután akkor már a Nemzeti Színház művésze volt, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetéssel kínálták meg.

Nekünk azonban most fontosabb zenei karrierje, mint a színészi; ez az Amorf Ördögökben indult, mely – kevesen tudják – már 1993-ban megalakult. Az alapító Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs nem sokkal később találkozott Borival, és 2005-2006 kivételével folyamatosan együtt is dolgoztak az Amorfban, egészen annak megszűnéséig.

2007-ben aztán megszűnt az Amorf Ördögök, és még ugyanebben az évben megjelent a Péterfy Bori & Love Band első albuma, cím nélkül, melyre a számokat a volt amorfosok és maga Lovasi András írták. Két év múlva jött a második album, ezúttal címmel (már ha annak lehet nevezni): 2. 2010-ben jöttek ugyanennek a folytatásával, a sima 2 akusztikus verzióit és új számokat is tartalmazó 2B-vel. Ezeken a 2-eseken Bori már szövegíróként is bemutatkozott.

Péterfy Bori – sok sikeres dala mellett – két igazi slágert jegyez, az egyik a Hajolj bele a hajamba című saját, és a Wings of Love Zagar-szerzemény. Utóbbira a Zagar zenekarvezetője, Zságer Balázs jó érzékkel összetrombitálta a hazai “underground-dívákat”, Bori mellett a Senát, Kutzora Edinát, Németh Jucit, Hódosi Enikőt és Judie Jay-t – gondolhatjuk, hogy nyilvánvaló volt a lehengerlő siker.

2011 januárjában szülési szabadságra ment, de viszonylag hamar, tavaly áprlisban vissza is tért, novemberben pedig előjöttek a Fehér éjszakák című stúdióalbummal, mely még a Quart szerint is rendben van, sőt kifejezetten jó albumnak mondható.

Bori a Egerben a legendás Más, majd Egal Klub utódának mondható szórakozóhelyen, a bazilika melletti-alatti a Gödör Kultklubban (ex-Kazamaták) lép színpadra a Fehér éjszakákkal. Kapunyitás este nyolckor, az előzenész Petruska András lesz, Boriék koncertje után pedig Másmisiék alterdiszkóztatnak. Belépő elővételben ezerötszáz forint, a buli napján pedig háromszázzal több, de aki a Koncertbloggal játszik, ingyen is ott lehet.

Nyerj párosjegyet!

Hol adott csendes-ülős koncertet a Péterfy Bori & Love Band Bori szülési szabadsága előtt? (Segítség korábbi cikkünkben volt, a helyes válasz: A38.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre vártuk, január 18-án, pénteken délig, Bori tárggyal. A helyes megfejtést beküldők között két párosjegyet sorsoltunk az aznapi Péterfy Bori & Love Band-koncertre, az egri Gödör Kultklubba: Bakonyvári Mátyásnak és Keliger Nórának. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, a nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a programra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)